Annons

Så firar vi: i mindre skala för Nomark

För musikerna Åsa och Ulf Nomark blir julen annorlunda i år. I vanliga fall brukar de åka runt och träffa så många släktingar som möjligt men i år blir firandet i mindre skala.

Musik | 24 December 2020 07:00

Ulf och Åsa Nomark firar jul med familjen hemma i Vallda.

FOTO: privat

Coronapandemin 2020 gör julfirandet annorlunda. För de flesta blir det i mindre skala. Men det blir inte bara traditionell julmat. Vad sägs om en julsemla eller räkpaj?

Blir det någon skillnad för er i år?
– Ja, det är skillnad. Vi brukar fira med Ulfs familj och ibland min. Jag tycker om när det är mycket folk och vill gärna träffa alla, helst på julafton. I år kommer det bara vara vår lilla familj och vi ska ha en zoom-fika med Ulfs mamma och bröder någon gång mellan klockan ett och tre, säger Åsa.

Vilken mat måste vara med på julbordet?
– Vi lagar våra favoriter. Ägg, sill från fiskhandlaren i Vallda, skinka och Uffes saffransbullar är måsten. Och norskt vörtbröd, italiensk sallad, risgrynsgröt och ris à la Malta. Till det dricker vi alkoholfri öl eller julmust.

Någon annan tradition ni inte kan vara utan?
– Vi brukar gå på midnattsmässa och ibland sjunger vi också på någon. I år kommer vi se den digitalt.

Det är mycket som blir digitalt för Ulf och Åsa denna säsong.

– Vi brukar också ha små minikonserter på söndagarna på vår Facebooksida. Där kommer vi också ha en lite längre julkonsert. Och vi har precis dragit igång en prenumerationstjänst där man kan sjunga med oss på nätet, pop-in and sing online.

Under dagen kommer fler artiklar om hur olika kungsbackabor firar jul. 

Fler artiklar om nöje och kultur

Fler nyheter här

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

Många covidsjuka inlagda – men fallen minskar

Vård Det är fortsatt högt tryck på sjukhusen i Halland. Enligt senaste siffrorna från Region Halland vårdas 61 personer ...
Annons