NYHETER 2023-02-17 KL. 23:55

Stormen kom – men inga allvarliga incidenter

Av Ronny Karlsson

Många förberedde sig på bästa sätt och visst har det blåst. Men stormen Otto skapade inte någon större skada i Kungsbacka.

Stormen kom – men inga allvarliga incidenter
Ett byggstaket vid Tingberget hade blåst ner under fredagskvällen, men i övrigt klarade sig centrala Kungsbacka bra, enligt de första rapporterna. Foto: Ronny Karlsson

TV-klipp och nyheter

Norra Halland skrev under fredagen flera artiklar om hur polisen, Ellevio och även kommunen förberedde sig för stormen. Det handlade bland annat om mobila översvämningsskydd längs med Kungsbackaån och om extra servicepersonal som var redo om det skulle bli problem med strömmen.
Och blåsten kom, även om de kraftigaste vindarna drog längre söderut än vad de flesta prognoserna pekade på. Under lördagsmorgonen kan det konstateras att det mesta ändå verkar ha gått bra i Kungsbacka.
Utöver ett träd som blåste ner över Varbergsvägen i höjd med Hammerö, har SOS Alarm inte haft några larm från Kungsbacka.


Grenar på mindre vägar var det gott om i Åsa, men ingenstans var det så stora grenar att trafiken stoppades. Foto: Ronny Karlsson.


Vid Tingberget har ett byggnadsstaket blåst omkull och på flera vägar i Åsa har det samlats grenar från träd, men det handlar inte om att några trafikproblem har uppstått.
Inga personskador finns inrapporterade.
De kraftiga vindarna fortsatte några timmar in på lördagsdygnet, men under lördagsmorgonen har vinden minskat rejält.

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.