NYHETER 2022-11-28 KL. 10:15

Kvinna död – men polisen tror inte på mord

Av Anton Lorentzson

Under söndagskvällen larmades polisen till en adress i Frillesås, där en kvinna hittades död. Kvinnans sambo, en man i 65-årsåldern greps på platsen och misstänktes för mord. Mannen anhölls på måndagsmorgonen, men under förmiddagen pekade istället dödsfallet åt en annan riktning.

Kvinna död – men polisen tror inte på mord
Polisen har i nuläget inga skäl att tro att det handlar om ett mord, enligt chefen för grova brott. Foto: Joakim Eriksson

Larmet kom till polisen vid 18.45 på söndagskvällen. När polisen anlände till platsen påträffades en död kvinna. Kvinnans sambo greps och misstänktes initialt för mord. När Norra Halland får tag i Cecilia Bergsten, chef för polisens avdelning för grova brott, på måndagsförmiddagen så utreds dödsfallet fortsatt som ett mord men det mesta pekar på att det är ett fall där brott ej har begåtts.
– Vi har inga skäl i nuläget att tro att detta handlar om ett mord. Det pekar snarare i en annan riktning, som ett dödsfall utan att brott är inblandat, säger Cecilia Bergsten.

Mannen är dock fortsatt anhållen.
– Han förnekar brott och vi kommer hålla fler förhör under dagen. Vi kommer även att stämma av med våra tekniker och beställa diverse andra undersökning.
Vad för typ av undersökningar?
– Det behåller jag för mig själv i nuläget.

Fallet larmades in som ett hjärtstopp från början. Men när polisen kom till platsen fanns det oklara omständigheter som gjorde att brott inte kunde uteslutats. Cecilia Bergsten vill inte kommentera vad dessa omständigheter var.
– Jag kommer inte att kommentera det just nu och det beror på att vi ska hålla ytterligare förhör. Därför kommer vi hålla på detaljerna kring detta lite för oss själva, så att förhören inte påverkas av vad media har skrivit.
Vet ni hur kvinnan dog?
– Nej, inte i nuläget.

På måndagseftermiddagen var mannen fortsatt anhållen.
– Han är fortfarande anhållen på skälig misstanke för mord. Senast på onsdag ska jag bestämma om han ska häktas eller släppas, säger åklagare Gisela Sjövall.SENASTE TV-NYHETERNA

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Hanhalshjärtat:
ISHOCKEY 2023-02-04 KL. 20:00
Premium

Hanhalshjärtat: "Jag har saknat hockeyn när jag var borta"

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 18:47
Premium

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 16:12
Premium

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna
NYHETER 2023-02-04 KL. 10:00

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-02-05 KL. 12:30
Margreth förlorade kamp om specialvård

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

På E6 sker i särklass flest trafikolyckor. Och hastighetsöverträdelse är den vanligaste typen av böter som polisen utfärdar. Henrik Stilling, operativ samordnare på Kungsbackapolisen, berättar om de vanligaste misstagen kungsbackaborna gör i trafiken, var de missar stopplikt och vilka som är de farligaste vägarna i kommunen.