NYHETER 2023-01-16 KL. 09:00

Återbrukstältet på Barnamossen invigt

Av Christina Forlin

I fredags invigdes det nya återbrukstältet på Barnamossen som ska göra det enklare för den som vill skänka i stället för att slänga.

Återbrukstältet på Barnamossen invigt
Uttjänta leksaker är värda att återanvändas i stället för att slängas, tycker Maria Samuelsson, enhetschef Avfall och återvinning, och Adam Folcker, informatör, på Kungsbacka kommun. Foto: Christina Forlin

TV-klipp och nyheter

Fyra samarbetspartners till kommunen turas om att bemanna tältet och ta hand om det som besökarna vill lämna till återbruk.
– Vi vill göra det mer inbjudande och underlätta återbruk, säger Maria Samuelsson, enhetschef Avfall och återvinning på Kungsbacka kommun.
Tanken är förstås att i stället för att slänga exempelvis leksaker och möbler ska man ge bort dem. Förhoppningsvis har någon annan nytta av dem.
I första hand är det aktörer som kommunen samarbetar med som kommer att ta hand om och sälja vidare prylarna som kommer in. Men dyker det upp saker som inte ryms inom deras verksamheter så finns det nu även en avdelning där vem som helst kan leta efter fynd.
K2C fanns på plats denna invigningsdag och hoppades framför allt få in fler cykeldelar och verktyg.
– Cyklar är det stora i vår verksamhet men handverktyg tror vi det måste finnas en bra efterfrågan på också, säger Lars Person, verksamhetschef på K2C.

Tältet är numera det första som möter besökarna som kommer till Barnamossen och ska ta vägen förbi containrarna.




Sista chansen hyllan. Här hamnar saker som samarbetsorganisationerna inte vill ha, och det är fritt fram för besökarna på Barnamossen att fynda.








Kungsbacka kommun samarbetar på Barnamossen med:
Göteborgs stadsmission
K2C
Björk & frihet
Human bridge

TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.