NOSTALGI 2024-05-26 KL. 09:00

För 25 år sedan: Premiär för Fritidshemmens dag

Av Christina Nordwall

Smedingeklass vann resa för tidningsetta, Fritidshemmens dag uppmärksammades och stundande EU-val diskuterades i Kungsbacka för 25 år sedan.

För 25 år sedan: Premiär för Fritidshemmens dag
Fritidshemmens dag firades för första gången.

TV-klipp och nyheter

Intresset för att rösta i EU-valet för 25 år sedan var lågt. Det konstaterade riksdagsledamoten Maj Lene Westerlund Panke när hon besökte Socialdemokratiska kvinnoklubben i Kungsbacka. ”Parlamentet i EU håller på att få allt större inflytande och det är därför särskilt viktigt med ett högt valdeltagande. Väldigt många beslut som fattas där berör oss direkt idag”, sade hon i samband med mötet.

Fritidshemmens dag firades för första gången. I Kungsbacka uppmärksammades den nya traditionen bland annat vid Alléskolans fritidshem. 110 barn deltog i teateruppträdande, poängpromenad, korvgrillning, glassfest och annat kul.

Vann resa

Klass 6 D i Smedingeskolan, Fjärås vann en klassresa till Köpenhamn. Klassen som deltagit i Vetenskapsfestivalen hade gjort en framsida till en tidning med årtal 2049, som klassen kallat Triumfbladet, och gjort det så bra att de vann trots hård konkurrens.

Mors dag

Särö IK föll hemma mot gästande Ginsten, Hanhals spelade oavgjort mot Norvalla och Anneberg som haft det motigt spelade oavgjort borta mot Rolfstorp. Det var några av notiserna i sportens värld vid den här tiden för 25 år sedan.

Kungsbacka returvaruhus hade lagerrensning, Österströms i Onsala tog 39,90 kronor för ett kilo flintastek och Åsa handelsträdgård lockade med buketter från 45 kronor inför Mors dag.

Glenn Larsson i Fors var med för första gången när konstnärerna i Halland öppnade sina ateljéer. ”Visst är det roligt. När människor kommer hem till min ateljé blir det ett personligare möte än när de ser mina tavlor på utställningar”, sade han i en intervju i Norra Halland inför evenemanget.TV-klipp och nyheter

Här bjuder Janne och Stefan upp till dans från flaket
NYHETER 2024-06-21 KL. 18:08
Premium

Här bjuder Janne och Stefan upp till dans från flaket

1 000 personer kom till midsommarfesten

Succén: Erik Persson vinner EM-guld
SPORT 2024-06-20 KL. 20:14
Premium

Succén: Erik Persson vinner EM-guld

De fixar midsommarkransen
NYHETER 2024-06-20 KL. 12:45
Premium

De fixar midsommarkransen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 22:14
Tappade ännu en ledning till förlust
Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 22:07
Reste sig efter mardrömsstarten

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén är känd från en mängd tv-serier, filmer och föreställningar. Sedan några år tillbaka har hon gått in i ett författarskap om sitt älskade Särö och familjerna hon växte upp med. Hon har tagit reda på historiska fakta för att binda samman platsen och människorna över generationer.