NATIVE 2022-03-16 KL. 07:50

Vi hjälper dig ta lån snabbt

Att ansöka om lån kan vara en krånglig och tidskrävande process där man behöver ta kontakt med banken, vänta på godkännande för att sen få utbetalningen först flera dagar senare. Inte så kul när man behöver pengar snabbt, men som tur är finns det alternativ.

Vi hjälper dig ta lån snabbt

Det är fullt möjligt att både ansöka om lån och få utbetalning på bara några minuter. Du kan exempelvis låna pengar snabbt på Kreditium som har samlat alla långivare med direktutbetalning så pengarna kan vara inne på ditt bankkonto i princip direkt efter att du har angett hur mycket du vill låna och identifierat dig med BankID.

För att ta ett snabbt lån finns det några saker som kan vara bra att känna till först, det går vi igenom här nedan.

1) Se till att långivaren kan betala ut till din bank

För att direktutbetalning ska vara möjligt är det viktigt att se till så att långivaren har avtal med din bank. Då kan utbetalningen ske direkt på bara några minuter efter att lånet är godkänt och låneavtalet signerat.

Om så inte är fallet blir dina pengar utbetalda nästkommande bankdag istället. Har du konto hos någon av de svenska storbankerna har du goda möjligheter att få utbetalning direkt.

2) Ansök under långivarens öppettider
Ett lån måste alltid godkännas av en handläggare och kan inte ske automatiskt. Därför måste man alltid ansöka om lånet under långivarens öppettider om man vill kunna ta lån snabbt.

Som tur är finns det många långivare som har väldigt generösa handläggningstider. Det går i princip alltid att få lån direkt under normala kontorstider (ca 09 - 18). Utöver det finns det flera snabblån som erbjuder utbetalning på både kvällar och helger, ibland även på röda dagar.

Eftersom det finns en stor efterfrågan på snabba lån har dessa låneföretag satsat på att bemanna sin kundtjänst även på mer “obekväma” arbetstider för att kunna erbjuda lån även då.

3) Leta efter Trustly-lån

Om långivaren samarbetar med Trustly innebär det att de kan erbjuda direktutbetalning. Trustly är en betaltjänst där pengar kan överföras mellan privatpersoner och företag, i detta fallet från en kreditgivare till låntagare (du).

Genom att identifiera sig med BankID hos Trustly efter att lånet blivit godkänt är det bara att leta upp din bank i listan och välja ditt bankkonto så förs pengarna över dit direkt. Trustly samarbetar med alla svenska storbanker som SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken m.m.

4) Låna inte mer än du behöver
Det är i allmänhet ett bra tips att inte låna mer än du behöver eftersom du ju behöver betala ränta och avgifter för lånet. Om du dessutom vill låna pengar snabbt är detta ännu viktigare eftersom ju lägre belopp du vill låna desto lättare är det att få lånet godkänt.

Ansöker du om ett stort lån tar långivaren större risk och kan komma att behöva lägga extra tid på att granska din ansökan. Det tar då längre tid och därmed tar det också längre tid innan du kan få lånet utbetalt.

5) Välj smslån eller snabblån
Den lånetypen du ska välja om du vill ha ett snabbt lån är smslån eller snabblån. Detta är lån med hög ränta men det är också bara dessa lån som är möjliga att ta om man vill ha ut pengarna direkt.

Ansöker man om vanligt privatlån eller vänder sig till en låneförmedlare får man räkna med att tidigast ha pengarna nästkommande dag.

Inte bara fördelar med snabba lån
Det är viktigt att tänka på att snabba lån har flera risker. Visst är det bekvämt att kunna få pengar snabbt men det kan också innebära att beslutet är impulsivt och inte helt genomtänkt.

Alla pengar man har lånat ska ju betalas tillbaka och till det kommer även ränta och avgifter så summan som ska återbetalas är större än det man har ursprungligen lånat. Räntan på snabba lån ligger ofta på minst 30 %. Tänk därför på att betala av ditt lån så fort som möjligt för att inte betala onödigt mycket pengar i ränta.

Får man problem att betala tillbaka sitt lån tillkommer ännu fler avgifter som påminnelseavgifter och inkassoavgifter. Sköter man inte sina inbetalningar kan det leda till att man får en en betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden.

Detta kan i sin tur leda till stora problem och svårigheter då din kreditvärdighet försämras och det inte är alla långivare, hyresrättsföreningar och liknande som accepterar att man har en betalningsanmärkan.

Se därför till att bara låna när du verkligen måste, och se till att du har råd att betala tillbaka ditt lån. Har du möjlighet bör du lösa lånet i förtid, det kan man alltid göra utan extra avgift eftersom det rör sig om lån med rörlig ränta.

SENASTE TV-NYHETERNA

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån
KULTUR & NÖJE 2022-07-05 KL. 21:00

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån

Debatt: En budget för ansvar och förnuft
DEBATT 2022-07-05 KL. 17:45

Debatt: En budget för ansvar och förnuft

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:46

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen
NYHETER 2022-07-05 KL. 11:55

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.