MUSIK 2021-03-14 KL. 10:02

Arvingarna kom nia i Mello – nöjda och glada ändå

Årets säsong av Melodifestivalen är avslutad i och med lördagens festliga final. Tusse tog hem en jordskredsseger med 175 poäng jämfört med tvåan Eric Saades 118. Arvingarna, som representerade Kungsbacka i finalen, fick nöja sig med en niondeplats.

– Det känns ändå bra, säger bandets sångare och gitarrist Kim Carlsson.

Arvingarna kom nia i Mello – nöjda och glada ändå
Arvingarnas låt Tänker inte alls gå hem kom på nionde plats i Melodifestivalens final.

TV-klipp och nyheterNär Norra Halland ringer upp Kim Carlsson, som tillsammans med brorsan Tommy Carlsson utgör Arvingarnas Kungsbackakoppling, är han på Centralstationen i Stockholm. Nu ska han hem till Onsala och landa. 

Känslan efter finalen är skön. Både Kim och resten av bandet tog resultatet med ro. Låten, Tänker inte alls gå hem, skrapade ihop 44 poäng, men bandet fokuserar inte så mycket på själva poängen. Det var ett tufft startfält med många stora, omtyckta artister att mäta sig mot. 

– Det är klart, det är ingen topplacering. Men vi tog oss till finalen och hade förlikat oss med att i finalen röstar de väldigt internationellt. De vill ofta skicka ett bidrag som de tror kan vinna hela klabbet, och vi har känt hela tiden att vi riktar oss främst till den svenska marknaden. Så det kändes okej, det var väldigt roligt bara att gå till final, säger Kim Carlsson. 

Vad tycker du om Tusse som vinnare, och vad tror du om hans chanser i Eurovision? 

– Jag personligen har haft Tusses låt som favorit hela tiden. Bland de låtarna som var tror jag att Tusses är den som har bäst chans internationellt. Han hade allting, han var bra på scenen, det är en jäkligt go låt och jag har en bra känsla. Det är en glad låt också, jag tror den kan komma långt, svarar Carlsson. 

Arvingarna har varit med i Melodifestivalen totalt sex gånger nu. Första gången, 1993, vann de hela den svenska tävlingen med den numera klassiska dansbandshiten Eloise. Nu har det gått 28 år sedan dess. 

Hur upplever du att Melodifestivalen har förändrats sedan ni var med för första gången? 

– Oj, med Eloise var det liksom full orkester med dirigent och ett enda program. Det är en jätteskillnad mot idag, med deltävlingar och Mello i sex veckor i rad. I och med att det är så många låtar som tävlar så blir variationen rent genremässigt mycket större. Nu är det både soul, r’n’b, hiphop, pop, hårdrock och dansband, det är roligt, svarar Kim Carlsson och fortsätter: 

– Sen kan vissa tycka att det blir lite för mycket också, men de som älskar Mello måste tycka det är fantastiskt att de får så mycket kvantitetsmässigt. 

Nu är alltså ”Mello-resan” slut för denna gången. Arvingarna möter våren med flera roliga projekt på gång, berättar Kim Carlsson. Redan nu kan man köpa biljetter till en livestreamad spelning på skärtorsdagen. 

– Det ska vi jobba med främst. Sen har vi inte spelat på ganska länge så vi ska sätta oss i replokalen och repa helt enkelt. Innan sommaren ska vi släppa en platta så vi ska in i studion också. Till sommaren bokar vi på spelningar, vi planerar som att det skulle öppna upp men vi får se vad som händer, avslutar Kim Carlsson. 

TV-klipp och nyheter

Ensamarbete på natten skjuts fram
NYHETER 2024-06-24 KL. 09:00
Premium

Ensamarbete på natten skjuts fram

Två unga döda efter krasch mot träd – flera skadade
NYHETER 2024-06-24 KL. 07:12

Två unga döda efter krasch mot träd – flera skadade

Närboende: "En fruktansvärd smäll"

Långläsning: Tränarikonen har tackat för sig men stannar
HANDBOLL 2024-06-23 KL. 17:00
Premium

Långläsning: Tränarikonen har tackat för sig men stannar

Bildextra från karriären i klubben

NYHETER 2024-06-23 KL. 15:00
Premium

"Tror att det är en ond dröm"

Chock och sorg vid vägkanten i Vallda

Hövdingen talar ut
NYHETER 2024-06-23 KL. 13:00
Premium

Hövdingen talar ut

Anders Thornberg om första halvåret som bas för Halland

Tusentals kryp under sommarfilten
NYHETER 2024-06-22 KL. 16:30
Premium

Tusentals kryp under sommarfilten

Det sjuder av liv i skogsbacken på sommaren

Här bjuder Janne och Stefan upp till dans från flaket
NYHETER 2024-06-21 KL. 18:08
Premium

Här bjuder Janne och Stefan upp till dans från flaket

1 000 personer kom till midsommarfesten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-06-24 KL. 11:00
SOK bemöter kritiken: "Stämmer inte"
Premium | NYHETER 2024-06-24 KL. 09:00
Ensamarbete på natten skjuts fram
Premium | NYHETER 2024-06-23 KL. 15:00
"Tror att det är en ond dröm"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.