MUSIK 2021-09-20 KL. 21:00

Anna Hansson tycker det är dags att vakna

Samhällsstrukturer och könsnormer är i fokus på Anna Hanssons, eller Her Sound som är hennes artistnamn, debutalbum. Nu har skivan This is your wake up call släppts som till större delen är skriven och producerad på Löftadalens folkhögskola i Åsa.

Anna Hansson tycker det är dags att vakna
Her Sound, eller Anna Hansson som hon egentligen heter, har precis släppts sitt debutalbum.

TV-klipp och nyheter

Anna Hansson jobbade som psykolog men i bakhuvudet låg drömmen om att skapa musik kvar och gnagde. Till slut beslutade hon sig för att testa vingarna. Hon tog tjänstledigt och började på singer/songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola.

– Jag har sysslat med musik hela livet. Jag började ta pianolektioner när jag var nio. När jag gick på gymnasiet fick jag ett mixerbord av min pianolärare och började mixa hemma. Jag har alltid velat förverkliga drömmen någon dag, säger Anna Hansson.

Hon gick sedan även Artist- och produktionslinjen på Löftadalen och under de två åren på skolan växte debutalbumet fram. I princip hela skivan är skriven och producerad under utbildningen.

– Produktionen är främst akustisk. Mycket akustisk piano, gitarr och bas. Mycket körarrangemang snarare än elektroniskt sound. Genremässigt är det alternativ pop med influenser av jazz och rock, säger Anna Hansson.

Samhällskritiska låtar

Många av låtarna på skivan som samhällskritiska. De handlar om samhällsstrukturer, könsnormer och om hur det är att vara kvinna.

– Det tar upp en del frustation över orättvisor och kvinnans roll i samhället. Jag problematiserar också normen om att kvinnor ska vara duktiga och anpassningsbara. Det handlar inte bara kvinnorollen utan om hur samhället är mot en beroende på vad man har för kön, säger Anna Hansson.

Låten Mardrömmar handlar om våld i nära relationer – ett problem som hon stötte i sin arbetsroll.

– Som psykolog har jag träffat jättemånga kvinnor i destruktiva relationer och många som är utsatta för våld i nära relationer eller sexuellt våld. Jag har tagit del av många berättelser, men låten handlar inte om någon specifik persons berättelse utan om hur det är att vara i en sådan relation och om posttraumatisk stress, säger Anna Hansson.

Nu har hon avslutat utbildningen på Löftadalen och jobbar heltid som psykolog igen, men musikskapandet fortsätter på sidan av. Den 17 september släpptes hennes debutalbum.

TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.