Annons

KDFF har dragit sig ur svenska cupen

Kungsbacka DFF skulle ha spelat årets första tävlingsmatch den 22 februari. Så blir inte fallet efter att klubben dragit sig ur svenska cupen.

– Vi kommer inte under några omständigheter hinna ha något lag på plats, säger kanslichefen Christer Björkroth.

Fotboll | 06 Februari 2020 12:59

Christer Björkroth, kanslichef Kungsbacka DFF. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. Kungsbacka DFF står fortsatt utan trupp och framtiden är oviss för klubben som trillade ur damallsvenskan förra säsongen. Nyligen röstade klubbens medlemmar om KDFF:s fortsatta existens och en majoritet röstade för att klubben skulle finnas kvar.

I samband med mötet valde klubbens ordförande, Johan Johqvist, och vice ordförande, Evelina Hedberg, att hoppa av från sina poster. Dagen efter hade ytterligare fyra styrelsemedlemmar hoppat av.

På söndag ska klubben välja en ny styrelse. Innan dess får klubben inte skriva kontrakt med någon spelare.

Nu står det även klart att klubben valt att dra sig ur svenska cupen till följd av detta.

– Vi kommer inte under några omständigheter hinna ha något lag på plats. Så vi har dragit oss ur på grund av spelarbrist, säger kanslichefen Christer Björkroth.

Nya tränaren Per-Arne Lundkvist har lyckats få en muntlig överenskommelse med drygt 14 spelare. Och även om han efter söndagens möte får ett godkännande att skriva kontrakt med de spelarna kommer deras övergångar till KDFF inte hinna bli klara till första omgången av cupen.

– Folk ska hinna komma hit från utlandet på bara ett par veckor. Det kommer aldrig att gå. När det gäller utländska spelare så handlar det om visum och i vissa fall arbetstillstånd från migrationsverket. Och proffsregistreringar, så vi kommer aldrig få till en startelva till det datumet. Det är omöjligt, säger Björkroth.

Premiären av elitettan spelas den 4 april. Att ha en spelartrupp till dess menar kanslichefen inte är några större problem.

Hur stor nackdel är det för er att gå miste om matcherna i cupen gentemot era konkurrenter?

– Hur stor nackdelen rent procentuellt är vet jag inte. Men det är klart att det är en nackdel, det kan vi inte sticka under stolen med. För att spela ihop laget och sätta spelidén så är det kort om tid. Vi kommer inte alls ha samma förutsättningar som våra motståndare som är i full träning sedan jul och nyår, säger Björkroth.

IS Halmia har tagit över Kungsbacka DFF:s plats i grupp 1 tillsammans med FC Rosengård och Kristianstads DFF. I gruppen finns också IF Limhamn Bunkeflo som även de kan komma att dra sig ur. Under onsdagskvällen meddelade klubben att de riskerar nedläggning på grund av taskig ekonomi.

Mer om KDFF-krisen.

Beslutet kritiseras av breddföreningarna

KDFF:s framtid avgörs nu – extra årsmöte

Medlemmarna räddar klubben

KDFF utan spelartrupp – en månad innan tävlingssäsongen

Klubben står utan styrelse – kallar till nytt årsmöte

Nya tränare klara för KDFF

Strömblad lämnar och riktar en känga mot klubben

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cupäventyret tog slut

Handboll HK Aranäs hade ett niomålsunderläge att hämta i kapp inför cupreturen. Men trots mål ...

Lundbäck: ”Vi tänker inte lägga oss ner och dö”

Handboll Rond ett blev nästan en knockout. HK Aranäs gav sig själva en nästintill omöjlig grop ...

Doldisen glänste mot SM-semifinalisten

Handboll Det var en skräll som kom av sig. Det som varade var Aranäsprodukten Nathalie Söhrmans A-lagsgenombrott. I ...
Annons