Annons

Hanhals Kings rasar mot konkurrenten

Det har blossat upp en rejäl fejd i hockeyettan. Hanhals Kings sportchef Björn Erlandsson är ordentligt upprörd på hur Nybro agerat i pandemin.
– Jag är ruggigt kritisk, säger han.

Ishockey | 26 November 2020 14:00

Björn Erlandsson förstår inte hur seriekonkurrenten resonerar.

FOTO: Arkivfoto/Christian Johansson

ISHOCKEY. Förra torsdagen fick Hanhals Kings spelare med symptom. De pausade verksamheten en vecka, vilket innebar att matcherna mot Nybro, Borås och Mörrum fick skjutas fram. Men bakom kulisserna var det rejält upprört. Hanhals Kings motståndare Nybro ville spela matchen trots att Kungsbackalaget hade spelare sjuka, i det läget var det dock ingen som bekräftat hade corona. Björn Erlandsson berättar att han struntade i om laget skulle förlora på walkover, de skulle inte spela matchen.

– Vi hade tagit beslutet att inte spela. Vi hade inte brytt oss om konsekvenserna, säger Hanhals sportchef.

Efter ihärdiga påtryckningar från Erlandsson valde förbundet att skjuta upp Nybro-matchen. I veckan har Smålandsklubben hamnat i ännu en konflikt. Vimmerby ville ställa in onsdagens match på grund av covid-fall i truppen. Nybro ville dock spela matchen.

Enligt regelverket krävs det fem bekräftade fall för att en match ska ställas in. Dock kan klubbarna på egen hand komma överens om ett nytt speldatum. Nybro skriver på sin hemsida att de följer framtaget regelverk.

 

Tio coronafall

Hanhals Kings hade vid lunchtid torsdag tio bekräftade covid-fall.

– Det visar att vi gjorde helt rätt som stängde ner. Det är någon mer som fått symtom de senaste dagarna, men jag skulle säga att det stannat upp.

Björn Erlandsson följde vad som hände under onsdagen och hade själv kontakt med Vimmerbys sportchef Morgan Persson och stöttade honom i beslutet att inte spela. Nybros agerande hade han inget till övers för.

– Jag förstår inte hur man som högsta ansvarig i en förening agerar så. De gjorde det mot oss och de gjorde det mot Vimmerby. Jag har svårt att förstå det med tanke på hur det ser ut i samhället.

Vimmerby–Hanhals Kings skulle ha spelats i helgen, den är uppskjuten. Hanhals Kings ursprungsplan var att starta igång under torsdagen men nu väntar de till åtminstone lördag.

– Vi stressar inte nu när det inte blir match i helgen.

 

Nya speldatum

I vanliga fall städas Hanhals Kings omklädningsrummet 3-4 gånger i veckan, med anledning av covid-utbrottet har de gjort en ordentlig sanering. Nya speldatum för matcherna mot Borås och Mörrum är satta. De spelas den 4 respektive 11 december. Det återstår att se när Nybro- och Vimmerby-matchen ska spelas.

 

Coronaläget i Halland

Läs fler ishockeyartiklar här

Läs fler sportartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hanhals blev utklassade i toppmötet

Ishockey Efter en lysande start på vårsäsongen hade Hanhals Kings plötsligt chansen att gå upp i serieledning. Men ...

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...
Annons