FOTBOLL 2022-09-17 KL. 19:46

Tabellettan blev för svår

Av Carl Schöndell

Tölö IF åkte på fjärde raka förlusten borta mot serieledaren Eskilsminne IF.
– Vi står upp bra men de visar klass när de får sina lägen, säger tränaren Arian Faily.

Tabellettan blev för svår
Nöjd med insatsen. Trots förlusten gjorde Tölö IF en av sina bättre matcher enligt tränaren Arian Faily. Arkivfoto: Carl Schöndell

FOTBOLL DIVISION 2: Eskilsminne IF – Tölö IF 4–0
Tölö IF är inne i en tung period och efter tre raka förluster ställdes man inför en tillsynes omöjlig uppgift i serieledarna. Men man stod upp bra.
– Första 30 är de bästa vi har spelat under hela året, säger Arian Faily.

Men så skulle det där förlösande förstamålet komma och till Tölös förtret så var det hemmalaget som gjorde det.
– Vi har bra lägen att spräcka nollan och spelar bra men vi tappar i det defensiva positionsspelet och de straffar oss vid första tillfälle, säger Faily.

Faily fortsätter berätta att även de andra målet berodde på brister i det defensiva positionsspelet. Eskilsminne visade varför man är serieledare och utnyttjade chansen man fick återigen. Och även om Kungsbackalaget hängde med i matchen, åtminstone spelmässigt, så lyckades topplaget även göra 3–0 innan paus.
– Det speglar inte matchbilden alls att vi ligger under med 3–0 i paus men det finns en anledning till att de leder serien. Tredje målet är en hörvariant som går in i mål, säger Faily.

Han tycker också att laget spelade jämnt med serieledarna i den andra halvleken men i och med att de också gjorde 4–0 så gick luften ur laget. Men Faily tar med sig positiva intryck från matchen.
– Idag är första gången som de vinner för att de är bättre än oss och vi gjorde vad vi kunde. I tidigare matcher har vi inte bjudit upp till dans, säger Faily.

Det han syftar på är framför allt matcherna mot de lite sämre lagen, där Tölö har åkt på rejäla käftsmällar, bland annat i förlusten mot Höganäs som för tillfället befinner sig på kvalplats.
– Det gick för bra för oss efter sommaruppehållet. Jag vet inte om vi har mentalt checkat ut och tror att det löser sig efter det. Men nu har vi haft en bra träningsvecka och alla fattar att det är skarpt läge, säger Faily.
Om de inte fattar det så får du igångdem?
– Jag har lyckats göra det tidigare och hoppas kunna göra det igen.

Faily säger att om de kommer upp i den mentala nivån som krävs för att spela i division 2 så kommer de att lösa fortsatt spel i serien. Men att man redan skulle vara klara håller han absolut inte med om.
– Matematiskt kan vi åka ut men vi kan också hålla oss kvar. Jag pratar om fakta och inte spekulationer och faktamässigt så kan vi hålla oss kvar, åka ut samt ta en kvalplats.

Man har i skrivande stund tio poäng ner till kvalplats och lika många till nedflyttningsplats. För att undvika det krävs tre poäng på de fyra sista matcherna.

Matchfakta division 2: ?Eskilsminne IF – Tölö IF 0–4 (0–3)
1–0 (33), 2–0 (36), 3–0 (44), 4–0 (69)


SENASTE TV-NYHETERNA

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas
NYHETER 2023-05-30 KL. 07:42
Premium

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.