Annons

Chockbeskedet: klubbchefen avgår

Kungsbacka DFF:s klubbchef Dennis Ingman hoppar av med omedelbar verkan. Orsaken är att han inte känner förtroende för den nye ordföranden och personer i styrelsen.
Fotboll | 18 April 2019 12:30

Dennis Ingman, arkivbild.

FOTO: Christian Johansson

Kungsbacka DFF:s klubbchef Dennis Ingman hoppar av med omedelbar verkan. Orsaken är att han inte känner förtroende för den nye ordföranden och personer i styrelsen.

 

FOTBOLL. Dennis Ingman lutar sig tillbaka och konstaterar:

– Jag hoppar av. Det var inget lätt beslut. Jag har jobbat som en galning för att få ihop det här.

Klubbchefen, Kungsbacka DFF:s högste tjänsteperson, berättar att orsaken är att han inte känner att den nya ordföranden Johan Johqvist och personer i styrelsen är rätt för Kungsbacka DFF. 

– Jag har ingen tilltro till dem. Jag tror inte att de har kraften att fixa allt som behöver att göras på den här nivån. Jag har svårt för att lita på folk som beter sig som barn när de inte får som de vill.

Vilka mer känner du inte förtroende för?

– Det vill jag inte gå in på.

 

Läs ordförande Johan Johqvists svar här. 

 

Johan Johqvist och den nya styrelsen valdes så sent som den 9 april.

Det är drastiskt att hoppa av. De tillträdde nyss.

– Han har bevisat det under den tiden han har varit i föreningen. Han är inte lyhörd. Jag tror att han har förutfattade meningar. Han har fått versioner som inte stämmer till 100 procent. Ska man in och röja, göra om och göra rätt, måste man kolla ordentligt först. 

Han betonar att han inte tycker illa om personen Johan Johqvist, men ser inte att de skulle jobba sida vid sida.

– Vi tycker inte likadant. Han vill nog sätta sin prägel.

Olika åsikter kan väl vara bra?

– Han vill nog vara mer delaktig i sportdelen än en ordförande. Jag har en bild av hur en ordförande ska vara efter 30 år i föreningslivet. Vi hade nog inte diskuterat så mycket. Han är min chef och han hade nog visat det.

Klubbchefen menar att det bara är sportsligt som föreningen fungerar. Organisatoriskt är de inte på elitnivå. Han är trött.

– Kraften hade jag hämtat om jag hade haft rätt personen runt om mig.

 

Dennis Ingman har varit talangscout, assisterande tränare och klubbchef i KDFF. Det var han som var sportsligt högst ansvarig när klubben tog sig upp till allsvenskan och det har varit hans ansvar att bygga årets trupp.

Varför testar du inte om det funkar att jobba vidare med den nya styrelsen?

– Jag är inte den som hoppar av. Men min magkänsla säger mig att det inte står rätt till och jag har litat på den förut. Jag vill inte ge någon nöjet att göra sig av med mig.

Du tror att du skulle få sparken?

– Det finns de som inte vill ha mig kvar för att jag är obekväm. Jag ställer raka frågor och riktar kritik när jag tycker att den är befogad. Det är tre som vill göra på sitt vis. Då får de göra det.

 

På torsdagskvällen ska Dennis Ingman meddela spelartruppen att han lämnar. Spelarrådet har vetat om det ett tag.

– Det känns i hjärtat, jag grät när jag skrev mitt första mejl till spelarrådet. Jag vill inte lämna dem, det är något av det tuffaste jag har gjort. Jag tror stenhårt på dem. Truppen är i toppklass rent karaktärsmässigt.

Känner du inte att du bränner en personlig möjlighet?

– Nej, jag har aldrig jagat något rent karriärmässigt.

Ska du ta en paus från fotbollen nu?

– Jag har försakat mina barn och min fru. När jag berättade för min fru sa hon ”Kan jag få min man tillbaka? Det är alltid den där klubben dygnet runt.” Jag har fått erbjudande om en liknande roll som klubbchef men inte på 100 procent. Jag vet inte, först ska jag vila.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

Läs Även

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...

Misstänkt våldtäktsman omhäktas

Blåljus Mannen som misstänks ha våldtagit en tjej i 15-årsåldern i Kungsbackaskogen har nu omhäktats. Mannens ...
Annons