Annons

Begärs häktad för nya nätbedrägerier

Kort efter att den 21-åriga mannen släpptes ut från fängelse tros han ha återgått i sin brottsliga verksamhet. Nu misstänks han återigen för att ha lurat till sig pengar genom att falskt uppge sig sälja diverse varor. På måndagen begärdes han häktad.
Nyheter | 16 September 2019 15:19

Mannen dömdes till fängelse i mars efter att ha lurat ett 60-tal personer på pengar.

FOTO: Montage från polisens förundersökning

Norra Halland har tidigare skrivit om den 21-åriga kungsbackabon som senaste i mars dömdes för nätbedrägerier. Han fick då fem månaders fängelse efter att ha lurat till sig totalt 130 000 kronor av ett 60-tal personer.

I juli blev mannen villkorligt frigiven från fängelset och snabbt därefter återgick han i sin brottsliga bana. Han är nu misstänkt för ett 30-tal nya bedrägerier.
– Mannen har sålt många biljetter till olika evenemang, konserter och sådant, utan att ha haft några biljetter, säger Claes Björnerhag, kriminalinspektör på region Västs bedrägerisektion.
Enligt honom rör det sig om både ringa bedrägerier och bedrägerier av normalgraden. Den senaste anmälan mot mannen kom in på måndagsförmiddagen.
– En tjej hade köpt två biljetter i en Facebook-grupp till en konsert med John Mayer för 2 300 kronor, men inte fått några biljetter, säger Claes Björnerhag.

Mannen begärdes häktad på måndagen eftersom man menar att det finns risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.
– Åklagaren tycker att han ska häktas eftersom han nyligen har dömts och sedan fortsatt genomföra ett stort antal bedrägerier, säger Claes Björnerhag.

I en stor intervju i Norra Halland har mannen tidigare valt att öppet berätta om han lidit av problem med spelberoende och att han lurat personer på pengar för att finansiera beroendet.

Läs mer: Dömd till fängelse för nya nätbedrägerier 

Läs mer: Dömd nätbedragare åtalas för nya brott

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skolskjutsbeslut klara

Skola Nu har kommunen skickat ut beslut om skolskjuts. Förra årets hårda strid där föräldrar fick ...

Förseningar i tågtrafiken

Trafik Ett signalfel mellan Helsingborg och Ängelholm skapar just nu förseningar i tågtrafiken.Det var vid 11.30-tiden idag som ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...
Annons