Via olika köp- och säljsidor har mannen lurat en lång rad personer. Foto: Montage från polisens förundersökningDen 21-åring som fortsatt med systematiska bedrägerier på nätet döms till fängelse. Bakgrunden till bedrägerierna är spelproblem – problem som han tidigare valt att öppet berätta om i Norra Halland.Knappt hann fjolårets bedrägeridom mot 21-åringen vinna laga kraft förrän hans framfart på Blocket och köp- och säljsidor på nätet gick vidare. Gång på gång har han manipulerat personer att föra över pengar till honom för varor han falskt påstått sig vilja sälja, och på så sätt tjänat över 130 000 kronor. 62 personer är drabbade i den senaste omgången bedrägerier, som 21-åringen nu döms till fem månaders fängelse för av Varbergs tingsrätt. Han döms för bedrägeri eller ringa bedrägeri i alla 62 fall som åtalet omfattar och ska stanna kvar i häkte tills domen vunnit laga kraft.


Åklagaren Cecilia Bengtsson gör bedömning att straffvärdet ligger på fängelse i runt ett år, men vill ta del av den skriftliga domen innan hon bestämmer sig för om hon ska överklaga.


21-åringen erkänner samtliga gärningar. Han har förklarat att bakgrunden till bedrägerierna är problem med spelberoende. I februari valde han att öppet berätta om spelproblemen och tidigare bedrägerier i en stor intervju i Norra Halland.Läs mer: Dömd nätbedragare åtalas för nya brott