ÅSIKTER 2022-01-13 KL. 20:00

Krönika: Kul att träna?

Av Eric Andersson

Krönika: Kul att träna?

I stora delar av mitt liv har jag spelat fotboll och varken haft tid, behov eller lust att hitta andra träningsformer. Men för ungefär tre år sedan lade jag skorna på hyllan och behövde hitta andra sätt att röra på mig. Den koden har jag ännu inte knäckt.
Om vi börjar med att prata om löpning. Finns det något tråkigare? När jag är ute och springer är det enda jag tänker på hur långt jag har sprungit och hur långt det är kvar.

Men när jag fick en startplats till Göteborgsvarvet 2019 i julklapp av min morbror hade jag inget annat val än börja löpträna för att lyckas ta mig runt. Jag sprang 2–3 gånger i veckan i knappt ett halvår men fuskade med distanslöpningen. När jag stod på startlinjen och hade 21 kilometer framför mig var det längsta jag sprungit en mil. Och det hade jag gjort en gång.

Någon timme senare när Götaälvbron skulle bestigas cirka 14 kilometer in i loppet fick jag krampkänningar i muskler jag inte visste fanns. Därefter var det en lång och utdragen plåga fram till att mållinjen passerades. Det var bara ett starkt pannben som gjorde att jag tog mig i mål på ungefär två timmar.

Efter den mardrömsupplevelsen är genomförda löppass lätträknade. I stället valde jag att införskaffa ett gymkort i hopp om att det skulle vara roligare. Men jösses vad tråkigt det är att svinga vikter och vandra runt mellan diverse maskiner man inte har en aning om hur de används.
Intresset för att gå till gymmet dog ut efter några månader och gymkortet stod därefter och tickade många tusenlappar innan jag till slut fattade beslutet att säga upp det.

Sedan dess har det inte blivit mycket träning. Knappt någon alls faktiskt. Jag spelar visserligen en del golf på somrarna men det känns svårt att som 25-åring rättfärdiga att golf under sommarmånaderna är den enda träning man behöver.

När man kommer hem från jobbet är väl det sista man vill att ge sig ut i löparspåret eller gå till gymmet? Och när man väl är ledig vill man väl njuta. Så hur gör man för att få in en rimlig mängd träning i vardagen? Fråga inte mig, för jag har ingen aning.

Men i alla fall. Att träna mår man bra av och som nyårslöfte har jag nu att genomföra tre träningspass i någon form varje vecka. Hur det har gått än så länge? Så där. Förra veckan blev det bara två.SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-