Annons

5 000 i bonus för coronaarbete

Alla regionanställda ska få en extra bonus på 5 000 kronor som tack för det tuffa coronaarbetet. Förslaget kommer sedan det visat sig att regionen går kraftigt plus med alla extra statsbidrag.

Jobb & Pengar | 21 Oktober 2020 16:26

Under Regionstyrelsens möte den 25 november förväntas beslut tas om en extra ersättning till alla medarbetare, för den arbetsinsats som gjorts och görs med koppling till pandemin.

Förslaget innebär att en engångsersättning på 5000 kr före skatt betalas ut till alla medarbetare som varit anställda minst tre månader, under perioden första mars till 31 december i år. Engångsersättningen omfattar inte de medarbetare som har varit tjänstlediga utan lön under den angivna perioden.

– Det råder inga tvivel om att vi varit igenom en för oss alla mycket annorlunda tid, säger Regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson i ett pressmeddelande.

– Det här är ett sätt för oss att visa uppskattning för den insats som gemensamt utförs av medarbetarna i Region Halland.

Går kraftigt plus

Ersättningen, som kommer att betalas ut med decemberlönen, har varit föremål för dialog under en period. Att förslag till beslut läggs just nu, är delvis en konsekvens av de riktade statsbidragen för covid-19 som betalas ut. Det innebär att Region Halland ser ut att gå kraftigt plus i år.

–  Vi kan se att vi fått full ekonomisk ersättning för de extrainsatser som gjordes under pandemin fram till och med augusti, så det känns bra att ersätta medarbetarna för den extra ansträngning vi kan se att pandemin har inneburit, säger regionstyrelsens 2:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S).

60 miljoner

Den totala satsningen landar på runt 60 miljoner och välkomnas också av de fackliga företrädarna som samfällt är positiva till initiativet:

– Det är väldigt positivt att arbetsgivaren uppmärksammar medarbetarna under den här svåra och extraordinära situationen, säger Dragica Grahovac, ordförande för SACO.

Extra ersättningen gäller alltså regionanställda, inte anställda i Kungsbacka kommun.

Mer läsning:

Brist på läkare när covid-19 bröt ut på Signeshus

Coronaläget i Halland 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...

Bullerplågade husägare protesterar

Bostad Villaägarna i Varla hoppades att det nya företagsområdet skulle innebär minskat buller. Men planförslaget innebä...

Kapareskolan stänger efter covid-utbrott

Skola Från och med på måndag införs fjärr- och distansundervisning på Kapareskolan, efter ett utbrott av covid-19. – ...
Annons