Annons

Tjejerna från Kullavik tar över på Talangscenen

Klockan åtta ikväll ska du bänka dig framför TV4. Då bjuder Kullavikstjejerna i Magic Girls upp den sparsmakade Talang-juryn till tiodans.
– Vi har inte sett programmet själva än, så det blir lika spännande för oss som för alla andra, säger Smilla Rinvall, 12, som är en av dansarna.

Kullavik | 29 Januari 2021 17:30

Tjejerna i Magic Girls dansar i vanliga fall tillsammans på Dansstudio Magic i Högsbo. Men ikväll har de siktet inställt på seger i årets upplaga av Talang.

FOTO: Privat

Med Valentina och Gustaf Show bjuder dansarna Smilla Rinvall, Molly Hansson, Olivia Quinn och Martina Tarakanova från Kullavik jurymedlemmarna Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer, Edward af Sillén och David Batra på en dansupplevelse förhoppningsvis ingen av dem ska glömma i första taget.

Kan vinna halv miljon

När Magic Girls äntrar Talangscenen är det tiodansinspirerad show av högsta klass det ska bjudas på.

Hur kvällen slutar vet de fyra Magic Girls visserligen redan sedan länge. Men de kommer inte att avslöja något förrän de gjort sitt i det förinspelade programmet.

För den som går vidare från kvällens kvaltävling väntar veckor av liveframträdanden under våren – och en halv miljon kronor i prispengar till den akt som kammar hem förstaplatsen i den prestigefulla tävlingen.

Måste hållas hemligt

Att tjejerna håller tungan rätt i mun när någon frågar hur det gick för dem vid framträdandet är superviktigt. Men att göra det ända sedan i oktober, då deras Talangresa tog sin början, har inte varit lätt.

– Vi fick skriva på papper om att vi inte får säga något till någon om hur det gick. Jag har aldrig skrivit på något sådant tidigare. Att hålla tyst har varit jättesvårt. Man vill ju berätta för sina kompisar. Men jag har bara berättat för en att vi ens är med – i tisdags, säger Smilla Rinvall.

Smilla Rinvall, Talang,
Tiodansaren Smilla Rinvall, 12, drömmer om att vinna VM – och bli en lika skicklig dansare som hennes tränare Gustaf och Valentina Lundin. FOTO: Privat

”Det är inte som man tror”

Samtliga fyra tjejer i Magic Girls gillar att tävla. Tillsammans siktar de självklart på vinst. Men det är inte tävlingsresultatet som är det mest intressanta. Timmarna med övriga tävlande, TV4s inspelningsteam, kändisjuryn och sidekicken Samir Badran smäller minst lika högt.

– Årets kval var inte som det brukar vara. Allt var väldigt coronasäkert. Alla fick ta tempen innan vi fick komma in. Sedan fick vi egna rutor som vi skulle vara i. Ville man gå på toaletten var man tvungen att säga till innan, för att det inte skulle bli för många som gick dit samtidigt så att det blev trängsel, berättar Smilla.

– Det var väldigt kul att vara där. Alla fick uppträda på Talangscenen. Men det var väldigt annorlunda än det ser ut när man sitter och tittar på TV. Det såg inte alls ut som man tror att det ska göra, fortsätter hon.

Lång väntan på hemligt besked

När alla uppträtt på Talangscenen och årets stränga jury sagt sitt om de olika akterna fick Magic Girls och deras medtävlare åka hem. Väntan på att få gå på scen i Stockholmsmässan byttes mot flera månaders väntan på besked om de ens kommit med i tävlingens första förinspelade program.

Så plötsligt var de klart! TV4 hörde av sig för att berätta att Magic Girls är några av dem som får vara med i kvällens tävlingsomgång.

Hur det slutar är så hemligt att inte ens tjejerna själva fått möjlighet att titta på programmet i förväg.

– Så det blir lika spännande för oss som för alla andra som tittar, skrattar Smilla.

Ett minne för livet

Hur mycket man än försöker pressa henne vägrar Smilla att avslöja något om tävlingsresultatet. Men oavsett om Magic Girls går vidare eller ej, kommer oktoberresan till Stockholm att vara ett minne för livet.

– I vanliga fall brukar vi åka på en massa tävlingar både här i Sverige och utomlands. Det är tävling nästan varje vecka. Men nu är det nästan inget annat än onlinetävlingar. Så att komma iväg var verkligen skönt! säger Smilla Rinvall

Vem av kändisarna var roligast att träffa?
– Bianca Ingrosso. Hon är väldigt fin och bra. Jag följer henne i sociala medier. Hon har väldigt fina bilder där. Och så tittar jag på Wahlgrens värld. Pernilla är också rolig. Det är Benjamin med, och så är han väldigt bra på att sjunga. Att träffa Bianca var nästan lika kul som att dansa. David Batra är också bra. Han är så rolig i Världens sämsta indier och Kvarteret Skatan. Och så var Samir där. Vi träffade honom på hotellet också. Han lät oss ta en selfie med honom. Han var väldigt kul – och väldigt snäll. De var bra allihop. Goa och glada. Bättre än jag trott.

I tidigare säsonger har ju Alexander Bard varit en av jurymedlemmarna. Hur kändes det att få reda på att han inte ska sitta med i år?
– Tur! Det känns som om Bard är en person det är väldigt svårt att imponera på.

Vad ska ni göra med prispengarna om ni vinner?
– Jag tror vi kommer att lägga dem på privatlektioner med utländska tränare. Så då blir det ännu mer dans!

Vilka danser gillar du bäst?
– I latin är det rumba och i standard är det vals. Vals är väldigt svårt. Man ska göra mycket och det tar tid. Så man får fylla ut med rörelserna. När man tävlar i vals tittar domarna mycket på utstrålning. När man gör något svårt som man måste koncentrera sig på kan det hända att man ser lite arg ut i ansiktet. Så man får träna på att inte se arg ut. Jag brukar stå framför spegeln och öva in olika miner för tävlingar medan jag borstar tänderna.

Vad har du för drömmål inom dansen?
– Att vinna VM och bli tränare. Jag vill bli lika bra som mina danstränare – Gustaf och Valentina Lundin.

 

Läs mer om hur det går för Smilla på norrahalland.se eller i Norra Hallands e-tidning på söndag.

Läs e-tidningen här 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Flera trafikbrott i natt

Trafik Natten till fredag stoppade polisen två förare som borde veta bättre. En ung kvinna körde mopedbil berusad. ...

Hon prisas för sin fotokonst

Jobb & Pengar I Kullavik känns hon nog igen som en relativt nyinflyttad småbarnsmamma som gärna ger sig ut i ...

Kullaviksföretagare bakom corona-manifestation

Vård Maneka Helleberg, företagare från Kullavik, är en av huvudarrangörerna bakom helgens olagliga manifestation mot coronarestriktioner som ägde ...
Annons