Annons

Svårare än någonsin att hålla sig kvar

Svenska ishockeyförbundet kom under fredagen ut med nya seriebestämmelser gällande bland annat Hockeyettan. Hanhals Kings kommer nu behöva slita ordentligt för att inte åka ner till tvåan.

Ishockey | 09 Januari 2021 13:10

Hanhals Kings har nu två raka segrar i Hockeyettans vårserie.

FOTO: Arkivfoto/Christian Johansson

Av sju lag kommer de fyra sämst placerade lagen mötas i en kvalserie, där två till slut kommer åka ur. Så ser förutsättningarna ut när Hanhals Kings under söndagen startar igång fortsättningsserien i Hockeyettan.

– Beskedet som kom idag har gjort allting mycket svårare. I vanliga fall kvalar vi mot lag från division två, men nu kvalar vi mot lag i samma serie, säger Hanhals Kings tränare, Thomas Heden.

Det låter som en tuff uppgift?

– Jag kan säga så här. Att så här tufft har det nog aldrig varit för lag att hålla sig kvar i Hockeyettan.

Konstigt beslut

På söndag drar fortsättningsserien igång för Kings när man åker för att möta KRIF på bortaplan. Under seriespelet kommer man att möta alla lag tre gånger, vilket innebär ett extremt tätt matchschema.

– Jag tycker det är ett jättekonstigt beslut att vi måste möta alla lag tre gånger. Det hade räckt med en match hemma och en match borta. Skulle något lag åka på corona så finns det knappt något ledigt datum kvar att flytta matcher till.

Kommer ni klara av det?

– Vi kommer spela match var tredje dag i stort sett så det kommer bli väldigt intensivt. Men vi har en bredare trupp nu än innan, så vi är ändå ganska väl rustade för det.

Ettan i fortsättningsserien kommer få chansen att kvala sig upp till Hockeyallsvenskan. För tvåan och trean tar säsongen slut med säkrat spel i Hockeyettan nästa säsong, medan lagen där under får slåss om de två sista platserna.

– Vi kommer spela för att vinna varje match och vi kan vinna mot alla lag. Vi har ganska höga målsättningar och känner att vi ska klara oss kvar.

Söndagens match mot KRIF startar 16.00.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hanhals blev utklassade i toppmötet

Ishockey Efter en lysande start på vårsäsongen hade Hanhals Kings plötsligt chansen att gå upp i serieledning. Men ...

Tredje raka segern - nu väntar seriefinal

Ishockey Senast Hanhals Kings mötte Tranås åkte laget på en förlust med hela 2–8. I kvällens drabbning var ...

Frölundalånet ordnade segern

Ishockey Hanhals Kings pallade för trycket och knep sin andra raka seger tack vare bland annat tre poäng frå...
Annons