Annons

Så firar vi: jul hemma för Rolfö

Till vardags spelar hon fotboll i Bundesliga och Champions League. Men under julen står julmys med den närmsta familjen på schemat för Fridolina Rolfö.

Fotboll | 24 December 2020 14:00

Rolfö ska julmysa hemma i Kungsbacka.

FOTO: Arkivfoto

När Norra Halland når Rolfö tidigare i veckan befinner hon sig hemma i Wolfsburg och har just avslutat ett lite annorlunda pass med sitt lag.

– Vi har precis mediterat så jag är lite sömnig i skallen. Vi har så tätt schema nu och meditation är något vi brukar ha då för att varva ner, säger hon.

I Tyskland kommer hon dock inte stanna under julledigheten. Fridolina ska flyga hem och fira tillsammans med familjen i Kungsbacka.

– Jag hoppas allt går bra så jag kommer hem. Det ska bli supermysigt att träffa min familj och umgås med dem

Har du inte kunnat träffa dem så mycket det senaste?
– Jag var hemma för några veckor sedan när vi hade landslagssamling i Göteborg och träffade dem då, men annars har jag inte träffat dem något.

Blir det en traditionell jul?
– Vi är inte så traditionella av oss faktiskt. Förra året struntade vi i julmaten och åt kalkon istället. Vad det blir i år vet jag inte, men maten brukar alltid variera lite.

Blir det med den närmsta familjen? 
– Ja, i år får det bli så. Annars brukar vi vara allihop med morföräldrar och allting men nu blir det mamma, pappa, syskon och respektive.

Lärt sig tyska traditioner

Som fotbollsproffs i Tyskland sedan ett par år tillbaka har Rolfö även fått ta del av de tyska traditionerna, som skiljer sig mycket från de svenska.

– Dem firar lite annorlunda. De har Sankt Nikolaus som de firar vilket är en stor dag för alla barn. Den är alltid i början av december och alla barn klär ut sig och får godis av Sankt Nikolaus.

Vad äter tyskarna till jul då?
– Dem äter mycket ”raklet”, vilket är ett stekbord man ställer ut på matbordet. Då steker man exempelvis kött och korv på det som man sedan doppar i ost och äter. Det är verkligen traditionsenligt här.

norrahalland.se kan du läsa fler intervjuer om hur kungsbackabor firar julen 2020.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Familj Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det ...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

Delar ut jackor till hemlösa

Nyheter Hemlösa behöver skydd mot kylan. Och att det finns ett stort behov i Kungsbacka, det märker man ...
Annons