POLITIK 2022-09-12 KL. 00:17

Moderaterna sitter säkert - kvar vid makten

Av Ronny Karlsson

Moderaterna ökar som största parti och blir än mer dominanta i Alliansen. Lisa Andersson tror att tydlighet ligger bakom framgången.

Moderaterna sitter säkert - kvar vid makten
Lisa Andersson är mycket nöjd med Moderaternas val lokalt. Foto: Christina Wagner.

TV-klipp och nyheter

Många gånger kan det vara tufft att gå till val efter att ha varit styrt och suttit vid makten. Men i Kungsbacka fortsätter Moderaterna att vara populära. Med 33 av 47 valdistrikt räknade ligger partiet på 30,8 procent av rösterna, en liten ökning jämfört med 2018.
- Det känns jättebra. Vi har känt när vi har varit ute och träffat väljarna att vi har ett bra stöd, säger Lisa Andersson.
Samtidigt tappar framför allt Liberalerna och Centerpartiet mark, vilket gör Moderaterna än mer dominanta i den Allians som ändå ser ut att få över 50 procent av rösterna.
- Vi blir ganska klart störst nu, vi får se vad det innebär och hur vi resonerar, säger Andersson när till exempel platser som ordföranden i olika nämnder kommer på tal.
Hon tror att invånarna i Kungsbacka ger fortsatt förtroende till Alliansen och framför allt den moderata politiken.
- Det känns som att vi har ett förtroende bland väljarna och det är förstås skönt, säger Andersson.
Partiet håller ställningarna trots den uppmärksamhet som var 2019 när dåvarande moderata kommunalrådet Hans Forsberg avslöjades med att ha köpt sex och fick avgå. Då fick Lisa Andersson ta över som partiets nummer ett och hennes första val verkar alltså ta Moderaterna framåt. Dessutom kommer man att sitta vid makten i Kungsbacka i fyra år till.
- Jag tror det är en styrka att vi säger som det är och vi lovar inte mer än vad vi kan ge. Och i bland blir det inte helt rätt och då står vi för det, säger Andersson som firade med partivänner på den moderata valvakan.


Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter