NYHETER 2022-09-02 KL. 15:12

Ung man häktad för sexuella ofredanden

Av Johanna Simonsson

Mannen i 20-års åldern som är misstänkt för sju fall av sexuellt ofredande och ett våldtäktsförsök mot barn i kommunen häktades under fredagen.

Ung man häktad för sexuella ofredanden
Mannen som misstänks för flera fall av sexuellt ofredande i Kungsbacka häktades under fredagen. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

– Den misstänkte är numera häktad enligt framställan, säger kammaråklagare Maria Sandstedt.
Mannen greps under tisdagen och polisen har sedan dess hållit flera förhör med mannen. På fredagsförmiddagen begärde åklagaren mannen häktad på sannolika skäl för ett fall av försök till våldtäkt och sju anmälningar av sexuellt ofredande och sexuellt ofredande mot barn. Händelserna har ägt rum i Kungsbacka kommun mellan juli och första halvan av augusti.
Häktningsförhandlingen hölls senare under fredagen i Varbergs tingsrätt och mannen blev då häktad.
– Tingsrätten delade min bedömning. Vi har gjort bedömningen att den bevisning vi har når upp till sannolika skäl men förundersökningen kommer fortgå. Om två veckor är det tid för åtal.
Våldtäktsförsöket ska ha skett 4 juli på Bärnstensvägen i Kungsbacka. Fyra av de sexuella ofredanden som mannen misstänks för ska ha skett 15 augusti vid Kollaskolan. Mannen är också misstänkt och begärs häktat för ett sexuellt ofredande vid Fjordskolan i Onsala 22 juli, ett vid Åsa Gårdsskolan 10 augusti och ett vid Gnejsvägen 11 augusti.
Den misstänkte mannen har tidigare haft med rättvisan att göra, men är inte dömd för något allvarligare brott. Han nekar till brott.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.