NYHETER 2022-08-25 KL. 13:48

Trångt på torget när Kristersson kom på besök

Av Christina Wagner

Ulf Kristersson (M) blev snabbt omringad av unga som gamla när han besökte Kungsbacka på torsdagen.

Trångt på torget när Kristersson kom på besök
Noel Svensson från Varlaskolan fick chans att intervjua Ulf Kristersson vid torgmötet på torsdagen. Foto: Christina Wagner

En stor publik hade samlats på torget för att träffa partiledaren. Samma sekund han dök upp rusade nyfikna ungdomar fram för selfies och foton, lokalpolitiker och andra som kommit för att prata moderat politik. Ulf Kristersson tog uppståndelsen med ro och tog sig tid, även för lokalmoderater med frågor på plats. Gängkriminaliteten var en, som Kristersson tycker berör även Kungsbacka eftersom den flyttar ut i kommunerna.
– Städer som hittills har varit förskonade är i riskzonen. I min egen hemstad Strängnäs har vi inte haft någon skjutning, men hade plötsligt sprängningar. Då är det kriminella familjer som har flyttat, sa han bland annat.
Ett tiotal elever från klass 7P2 på Varlaskolan var på plats för att fråga om klimatet, gängkriminalitet, skatter och egenföretagande. Noel Svensson fick äran att företräda dem och tyckte det kändes bra.
– Jag fick de svar jag trodde, sa han efteråt.
Klasskompisen Carl Bernulv var lite besviken över att inte fått ställa några frågor.
– Men jag är nöjd med svaren, sa han.


Kommunalråd Lisa Andersson skojade med Ulf Kristersson vid ankomsten till Kungsbacka. Foto: Christina Wagner


Kristersson är inte nöjd med de åtgärder mot kriminaliteten som gjorts under nuvarande mandatperiod, och ger inte mycket för partiförslag från MP och S om förebyggande åtgärder.
– Nu hörde jag på Socialdemokraternas valmanifest att de ska ge lika mycket pengar till förebyggande som till polisen. Om de ska fortsätta göra lika lite på det förebyggande som de gjort när det gäller polisen och straffen, då blir det ingenting gjort i Sverige överhuvudtaget, sa han.
Förra valet knackade partiledaren dörr i Onsala, då var kommunalråd Lisa Andersson med. Hon vet att frågor om eltillgång och priser, bensinpriser, trygghet är sådant väljarna i Kungsbacka undrar över.
– Och jag tror säkert han får frågor kring fastighetsskatten, man engagerar sig i frågor som berör en direkt, sa hon innan mötet.
Kristersson fick mycket riktigt några sådana frågor, men också kring gränsöverskridande politiska överenskommelser med exempelvis Socialdemokraterna. Han tror inte det går mellan partier i riksdagen, likt i kommunalpolitiken.


Moderaternas partiledare Ulf Kristersson blev omringad av kungsbackabor som ville få se en skymt eller prata. Foto: Christina Wagner


Har du stängt dörren helt?
– Nej, det går inte. Vi vill så olika saker. I nationell politik, då blir det som Tyskland i så fall, man för ingenting gjort om man lägger de stora frågorna åt sidan. Om man lägger kärnkraften åt sidan, brottsbekämpningen, invandringen och bidragsberoendet åt sidan, vad ska vi då göra för något? Jag vill ju lösa de problemen.
Vad är den konstigaste frågan du har fått under den här valkampanjen?
– Nån jag fick häromdagen, vad är den allra första lagen du ska riva upp? Jag är mer inne på vad jag ska göra än vad jag inte ska göra, men det är en fråga det också.


SENASTE TV-NYHETERNA

Personalbrist och hög sjukfrånvaro
NYHETER 2022-09-30 KL. 11:50

Personalbrist och hög sjukfrånvaro

Dyster delårsrapport från omsorgen

Utmaningen: Att klara sig på krislådan
NYHETER 2022-09-30 KL. 08:00

Utmaningen: Att klara sig på krislådan

Aranäs oväntade anfallsvapen
HANDBOLL 2022-09-29 KL. 21:45

Aranäs oväntade anfallsvapen

Aktiva jubilaren Lena redo för att fira
FAMILJ 2022-09-29 KL. 20:30

Aktiva jubilaren Lena redo för att fira

”Är man aktiv lär man sig något nytt hela tiden och det tycker jag om”

Lagkaptenen letar efter glädjen igen
SPORT 2022-09-29 KL. 19:00

Lagkaptenen letar efter glädjen igen

Debatt: Nya arbetsvillkor kan ge undersköterskebrist
DEBATT 2022-09-29 KL. 15:00

Debatt: Nya arbetsvillkor kan ge undersköterskebrist

Miss av tingsrätten - åtalad frias från sexbrott
NYHETER 2022-09-29 KL. 12:55

Miss av tingsrätten - åtalad frias från sexbrott

Uteblivet förhör får hovrätten att ogilla åtal

Bergand inför VM:
SPORT 2022-09-29 KL. 11:45

Bergand inför VM: "Jag får ta ett större ansvar"

Fler nyheter