NYHETER 2021-08-19 KL. 07:30

Snart öppnar Coop i Kolla Parkstad

Den 26 augusti klockan 15 slår nya Coop i Kolla Parkstad upp portarna för första gången. Chef över butiken är Johanna Andersson som har 25 års erfarenhet från branschen.

– Jag har varit med och öppnat en Coop i Göteborg tidigare, så jag vet vad som väntar, säger hon.

Snart öppnar Coop i Kolla Parkstad
Lokalen är 1400 kvadratmeter stor och kommer innehålla ungefär 8000 artiklar.Butiken blir den första att testa en ny typ av butiksdrift. Butikschef Johanna Andersson har Sara Gustafsson, säljchef kundflöde, och Olivia Myhrán, säljchef varuflöde, under sig. Sara och Olivia har i sin tur resterande personal under sig.

– Vi gör det för att få en mer enad känsla i butiken. I butiker vanligtvis kan det lätt bli väldigt uppdelat på de olika avdelningarna och det vill vi undvika. Alla som jobbar i butiken ska vara ett stort team, förklarar Olivia Myhrán.Totalt har butiken anställt ungefär 30 personer som ska bemanna butiken som håller öppet mellan 7 och 23 varje dag. Många av dem är för närvarande på upplärning i andra Coop-butiker för att vara varma i kläderna den 26 augusti. Enligt Johanna Andersson är det en bra mix mellan yngre och äldre personer och flera av de anställda är bosatta i Kolla Parkstad.

– Våra anställda är mellan 17 och 57 år gamla och det är en ganska jämn fördelning mellan killar och tjejer. De flesta har dessutom erfarenhet från butiksjobb sedan tidigare.

Kan handla online

Butiken kommer bland annat erbjuda en manuell fisk- och delikatessdisk, salladsbar och bröd från sitt bageri. Kunderna kommer även kunna beställa varor online som sedan hämtas upp i ett skåp utanför affären.

– Bageriet blir ett mellanting mellan bake-off och att baka från grunden. Vi får hit degämnen som vi sedan förädlar till bröd, förklarar Sara Gustafsson.Det faktum att det ligger en stor Coop samt en Willys ett par kilometer bort är ingenting som oroar ur konkurrenssynpunkt.

– Det finns ingen mataffär i Kolla Parkstad sedan tidigare och det bor väldigt mycket folk här vilket gör att jag tror att kundunderlaget är stort. Jag ser inga nackdelar med att stora Coop ligger i närheten, säger Johanna Andersson.

Lokalen är på 1400 kvadratmeter och de mindre datumkänsliga varorna är redan på plats i hyllorna. Bortsett från att fylla på med kyl- och färskvaror är det enbart små detaljer som återstår innan butiken står redo för öppning.

– Det är otroligt mycket som ska falla på plats nu i slutet. Men jag skulle ändå säga att vi ligger bra till. Vi känner oss redo, säger Johanna Andersson.

Magplask för Aranäs
HANDBOLL 2021-10-23 KL. 18:30

Magplask för Aranäs

Mittbackens förlösande mål
FOTBOLL 2021-10-23 KL. 16:55

Mittbackens förlösande mål

Åsa stormar mot seriesegern

Nya chefer till Kulturskolan
KULTUR & NÖJE 2021-10-22 KL. 20:00

Nya chefer till Kulturskolan

Temadag med digitala möjligheter
NYHETER 2021-10-22 KL. 18:00

Temadag med digitala möjligheter

Berättarfestival på Fyren
KULTUR & NÖJE 2021-10-22 KL. 14:30

Berättarfestival på Fyren

Elektronen flyttar till Fyren
NYHETER 2021-10-22 KL. 09:00

Elektronen flyttar till Fyren

Tredje dosen vaccin igång i Kungsbacka
NYHETER 2021-10-22 KL. 07:00

Tredje dosen vaccin igång i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

HANDBOLL 2021-10-23 KL. 18:30
Magplask för Aranäs

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.