NYHETER 2022-01-10 KL. 14:34

"Sista spiken i kistan för många"

Av Christina Wagner

Ännu en gång drabbas restaurangbranschen när ytterligare restriktioner ska stoppa smittspridningen av covid-19.


David Staffas, ansvarig på Ostindiska Ölkompaniet, är kritisk till de nya restriktionerna. Foto: Montage

Under måndagen hölls återigen en presskonferens där regeringen flaggade för nya restriktioner med start på onsdag. För restaurangbranschen innebär det att man måste stänga klockan 23 och att regeln med högst åtta personer i sittande sällskap återinförs.
– Det är jättetråkigt. Det är så märkligt att det är restauranger de ger sig på varje gång. Åtgärderna med mindre sällskap och mindre folk är jättebra, men det här med att begränsa öppettider för ställen som har alkoholservering är en märklig åtgärd och jag har lite svårt att förstå det, säger David Staffas, ansvarig på Ostindiska Ölkompaniet.
Stängning två timmar tidigare gör att mycket intäkter försvinner, speciellt på helgerna.
Dessutom befarar David Staffas att nya restriktioner skrämmer bort gäster även på öppettiderna.
– Varje gång det kommer sådana här grejer så gör det att folk går ut mindre på restaurang. Och så är det lite tråkigt att man måste gå och tjata på folk att sitta vid sina bord och inte prata med sina vänner, bara för att vännerna inte är del av sällskapet på åtta.
Bokar av personal
Restaurang Ester måste stänga nattklubben helt nu, tidigare har den varit öppen även om gästerna fått sitta ner. För Aziz Acar var de nya restriktionerna väntade, han har full förståelse för att de är nödvändiga.
– Så som smittan är nu så är det extremt, det är inte kul för nån men det måste göras, så det är bara att gilla läget. Det är ju typ en miljon i månaden vi pratar om bara på nattklubben som vi förlorar, jag sitter nu och bokar av alla dörrvakter, garderoben, dj:s, barpersonal, jag har bokat av ett femtontal personer bara på ett halvtimme, säger han.
David Staffas hoppas på lättade restriktioner snart, och gläds åt att nuvarande revideras var fjortonde dag. Med en svag förhoppning om att smittan går ner i januari som förutspått tror Aziz Acar att detta håller i sig till längre fram i vår.
– Min magkänsla är att restriktionerna blir kvar till maj. Det är lång tid och många kommer gå omkull nu. Den här vågen är värst av alla och sista spiken i kistan för många, säger han.SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-