NYHETER 2021-09-17 KL. 13:00

Många exempel på att det gått snett i Kungsbacka

Många exempel på att det gått snett i Kungsbacka
Stefan Pettersson, ansvarig utgivare, chefredaktör och VD.Bygglov. Det är ett minst sagt värdeladdat ord. Det finns mängder med regler och lagar för att det inte ska byggas lite hur som helst och var som helst. Så tanken med bygglov är självklart god och reglerna är behövliga. Men det kan också bli fel – väldigt fel. Det har vi tyvärr många exempel på här i Kungsbacka.

Och när det gäller bygglov så är det många som hör av sig till Norra Halland. Om det inte handlar om upprörda insändare så brukar det röra tips om människor som kommit i kläm. I förra veckan fick jag flera samtal som handlade om bygglov. Jag ska inte gå in på detaljer, men det var inga snälla ord om kommunens hantering av bygglovsärenden. Och det är klart, får kommunmedborgare vänta i upp till ett år för att bygga så är det inte konstigt att folk blir förbannade. Det skulle jag också bli.

Senast i raden av misslyckanden – för på annat sätt kan inte jag summera de enormt långa handläggningstiderna – är Kullaviksparets planer på att glasa in en veranda. Vi skrev om ärendet i tisdagens tidning och det har tagit elva månader utan besked! Helt ofattbart. Turerna har varit många, med bland annat krav på skyddsrum och handläggare i Kiruna. Inte undra på att många tröttnar på byråkratiskt krångel och svammel med olika besked. Jag lider verkligen med de som drabbas.

Men nu ser bygglovschef Hanna Ståhl ljuset i tunneln. ”Vi har fått byta flera ruttna brädor, men nu är det äntligen dags att måla”, är en av bygglovschefens kommentarer när det gäller de enorma väntetiderna som ställer till förtret för kungsbackaborna. Vi får hoppas att det stämmer, för det finns närmare 150 ärenden som inte ens fått handläggare. Funderar du på att bygga något framåt 2023? Då verkar det vara hög tid att söka bygglov nu.

Ha en trevlig helg.

Läs fler krönikor här

 

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.