NYHETER 2023-09-09 KL. 16:00

Bet av örat i bråk – man döms till fängelse

Av Ronny Karlsson

I ett bråk bet mannen i 35-årsåldern bort en stor bit av örat på sin motståndare. I tingsrätten bedömdes det som nödvärn, men nu har hovrätten dömt kungsbackabon för misshandel. Straffet blir fängelse i ett år.

Bet av örat i bråk – man döms till fängelse
En man från Kungsbaacka kommun döms till fängelse efter att ha bitit av en del av örat på en annan man. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Misshandeln var en del av ett större åtal där den nu dömde mannen redan i tingsrätten ansågs skyldig till att ha attackerat flera personer på en myndighet.

Men det bråk som hovrätten nu har bedömt annorlunda skedde i juni 2021. Mannen var då inneboende hos ett par och det var de personerna han hamnade i bråk med.

Mannen i 35-årsåldern, hemmahörande i Kungsbacka kommun, ska då ha bitit en av sina motståndare så att en bit av örat ramlade bort. Brottsoffret ska också ha fått ett brutet finger, blånader och sårskador. Den kvinna som också var inblandad i bråket blev bland annat dragen i håret, och där dömdes den åtalade för ringa misshandel.

Men mannen som blev biten ändrade sina uppgifter i tingsrätten och därför gick man på den åtalades linje, och köpte hans berättelse där han menade att det var nödvärn.

Men nu har alltså hovrätten tittat på fallet och gör en annan bedömning. Där menar man att kungsbackabon gjort sig skyldig till misshandel, och att även hans angrepp mot kvinnan ska bedömas som misshandel och inte ringa misshandel.

Därför fastställer hovrätten mannens straff till ett års fängelse.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.