Annons

Kyrkogatan grävs upp

Det blir än en gång en stökig trafikhöst i Innerstaden. I början av september grävs delar av Kyrkogatan upp för att vattenledningarna ska bytas ut.
Trafik | 31 Juli 2019 15:05

Kyrkogatan grävs upp.

FOTO: Kristian Alm

Det handlar om samma sak som när Storgatan grävdes upp för något år sedan.
– Vi passar på när gatorna ska asfalteras och byter rör. Det är gamla ledningar och avlopp från sextiotalet, och det är bäst att byta innan de börjar läcka, säger Jörgen Fredriksson, enhetschef rörnät drift på Kungsbacka kommun.
Grävstart är planerad till 9 september. Det handlar om biten från Nygatan fram till torget.

– Tanken är att hinna göra det mellan höstmarknaden och julmarknaden för att störa handlarna så lite som möjligt. Vi vet att det inte är populärt, men tyvärr måste det göras.

Det innebär att ombyggnaden ska vara klar i slutet av november. Möjligen kan det ta lite längre tid innan asfalteringen är klar, för man vill vänta tills marken har satt sig igen. Något lägenhetsbygge blir det därmed inte i höst på Kyrkogatan 7.
– Jaså, ska de gräva upp gatan? säger Tuve byggs vd Robert Bengtsson.
– Nå, vi väntar ändå på en utökad arkeologisk undersökning, så det blir nog ingen byggstart i år.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sommargata ska höja stämningen

Nyheter Nu händer det saker i Kungsbacka centrum. Norra torggatan ställs om till stadens sommargata. – Nordic Surfers kommer hit ...

Hotade polispatrull med kniv

Blåljus En kvinna i 40-årsåldern försökte igår kväll ta sig in i kyrkan i innerstaden. ...

Servering glasas in

Jobb & Pengar Nu blir det ytterligare en inglasad uteservering vid Kungsbacka torg. Nyöppnade Bellis ska också få skydd mot väder ...
Annons