Annons

Kulturskolan pausar vissa ämnen

Viss undervisning i Kulturskolan fortsätter på distans medan andra kurser pausas fram till sportlovet. Anledningen är den rådande pandemin och osäkerheten kring när läget förbättras.

Nyheter | 25 Januari 2021 20:55

Kulturskolan erbjuder digitala pianolektioner.

FOTO: Pixabay

– Vi har tidigare haft distansundervisning i alla ämnen men nu upplevde vi att eleverna hade ingen kraft kvar och därför har vi tagit paus i dans, konst och teater, säger Per Graneld, enhetschef på Kulturskolan i Kungsbacka.

Ämnen där undervisning sker på distans är för närvarande musik och film då elever och lärare träffas digitalt. Kulturskolan har även startat digitala kurser i piano som inte ersätter de vanliga lektionerna utan är ett komplement.

Det står för närvarande 300 personer i kö för att få pianolektioner och även andra ämnen som konst, gitarr och trummor är efterfrågade.

Går det att ha fler kurser digitalt, till exempel gitarr?

– Ja, det skulle gå men nu började vi med piano för att testa och får utvärdera det. Det är specialkurser som är digitala i grunden och ett komplement till den vanliga pianoundervisningen. Det är ett sätt att hitta nya former för att låta fler elever vara med i Kulturskolan, säger Per Graneld.

Runt 1800 elever deltar i Kulturskolans verksamhet och terminsavgiften är 950 kronor. Det gäller också för de digitala kurserna. Däremot kommer terminsavgiften att reduceras för elever vars kurser skjuts upp. Hur mycket beror på när de kommer igång. Elever som redan är inne i Kulturskolan har även möjlighet att begära uppskov och skjuta på sitt deltagande till nästa termin.

Hur går det för lärarna som inte har lektioner?

– Ja, det är frustrerande för oss alla och tar på krafterna. Vi har satsat mycket på kompetensutveckling och utrustningsvård under den här tiden, säger Per Graneld.

Fler nyheter här

Coronaläget i Halland 

Fler artiklar om nöje och kultur

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

60-talstoner på teatern

Nöje & Kultur Han stod på scen redan som 5,5-åring. I somras firade han 70 år som scenarbetare. I oktober kommer Leif Birgersson ...

Philip ska tillbringa ett utbytesår i Vallda

Nyheter Han ville skaffa sig nya erfarenheter och göra något annorlunda. Därför valde Philip Gottschalk från ...

Medicinstöld inom hemtjänsten

Blåljus Kommunen misstänker att någon anställd inom hemtjänsten i Vallda har tagit narkotikaklassad medicin från en ...
Annons