Annons

Stadsfesten är igång!

Nöje & Kultur Efter en blöt lördag blev vädret desto Urban Summer-vänligare på söndagen. Massor av familjer samlades för att leka i Teaterparken.

Gamla och nya ikoner i årets festival

Musik Ikoniska Beethovens nionde symfoni kommer explodera över Tjolöholm på söndag, när Changefestivalen säger adjö för det här året. Det blir en ”once in a life time-upplevelse” enligt Kungsbacka piano trio som för 20 år sedan började sin resa på Tjolöholm.

Miljödystopi i ny utställning

Konst Moln med gifter, skogen som gör uppror och fåglar som flyr. Och i kontrast; ljus, blommor, och välmående natur. Konstnären Ingrid Carling vill uppmärksamma miljöförstöringarna i utställningen som invigdes på Fyren i dag. 

Skateparken tar form

Nöje & Kultur Nu börjar planerna på skateparken vid nya badhuset ta form.

Premiär för sista teatern i bokskogen

Scen I kväll är det premiär för sällskapet EBBE:s teateruppsättning ”Älskar, Älskar inte”. Norra Halland har pratat med Gudrun Andersson som spelar en av mammorna i pjäsen.

Brittisk musikhyllning på Tjolöholm

Musik Brittisk musik från en kör på 80 personer kommer fylla Magasinet på Tjolöholm den 13 augusti. Sommarkören med artisterna Åsa och Ulf Nomark i spetsen ska framföra låtar från Storbritanniens största artister.

Amelie från Åsa ger försmak inför festivalen

Musik Om några veckor är det dags för Change Music Festival. Men redan på torsdag ges en försmak när Amelie Evmark från Åsa ger konsert i Kungsbacka kyrka. – Det ska bli riktigt kul, säger violinisten.

Skönhet och död i konsthallen

Konst Blyertsteckningar med kamp mellan stad och natur, en elektrifierad mus i 3D, träsnidade kablar och kontakter och mängder av ekoxar i olika former. När Mattias Bäcklin ställer ut i konsthallen blir det med ett helt eget universum i olika tekniker.

Arvingarna på födelsedagskalas

Musik Danske bank i Kungsbacka fyller 20 år. Det firar man med kalas på torget och gratiskonsert med Arvingarna.

Sommarjobbare bjuder på musik i Kungsbacka

Musik Att sjunga, dansa och spela musik kan vara det bästa sommarjobbet för den med intresset. I sommar får tolv ungdomar chansen att göra just när kultursommarjobbare införs på test.