KLUBBNYTT 2024-10-22 KL. 09:18

Klubbnytt: Stor uppslutning på sponsorträff

Klubbnytt: Stor uppslutning på sponsorträff
Kristina Landgren Carestam höll föredrag vid Åsa IF:s sponsorträff. Foto: Stefan Pettersson

I förra veckan hade Åsa IF sponsorträff i Idrottsgården. Ett 60-tal sponsorer deltog och minglade mellan borden med olika förfriskningar. Föreningens syfte att etablera och fördjupa kontakterna både mellan sponsorerna inbördes och med Åsa IF uppfylldes och det var hög och förväntansfull stämning i lokalen när föreningens ordförande tog till orda och presenterade kvällens gäst Kristina Landgren Carestam.

Kristina har en lång karriär som ledare, såväl inom innebandy och ishockey som inom näringslivet och hon höll ett inspirerande föredrag om hur hennes karriär utvecklades och om sina erfarenheter från denna, både personligt och om ledarrollen i stort.

Hon var uppfostrad av två idrottsintresserade föräldrar och prövade många idrotter, bland annat handboll och fotboll innan hon började med innebandy i Björndammen IBK. När Pixbo IBK byggde upp sitt innebandylag värvade de spelare från olika klubbar i distriktet. Kristina blev ratad, men hon tog mod till sig och ringde upp Pixbo och frågade om hon fick vara med.

Det fick hon och där började hennes resa som ledare. Hon började på idrottslärarlinjen vid Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro och fortsatt i Stockholm. Hon var blyg men blev uppmuntrad under utbildningen och kom över sin blyghet.

Kristina var så småningom med i styrelsen i Pixbo innebandy, blev tränare för både herr- och damlaget, klubbchef och sportchef. Hon var dessutom under en period förbundskapten för Sveriges både herr- och damlandslag i innebandy och ledde båda lagen till VM-guld.

– Grunden för mitt ledarskap är att jag vill vinna och därmed ha roligt, sade hon. Ledarskapet utgår från mig som individ och jag måste ta ansvar och utgå från mina styrkor och svagheter. Jag hatar att förlora och vill ha totalkontroll. Å andra sidan är jag tydlig, nyfiken, målinriktad och intresserad av andra människor, vilket är grundläggande, berättade Kristina Landgren Carestam under föredraget.

Det var ett mycket uppskattat föredrag och när Kristina avtackats med blommor och applåder var det dags för deltagarna att gå hem, se till att utveckla sina nya kontakter och återkomma till en ny sponsorträff nästa höst.

Claes-Göran Ahrén



TV-klipp och nyheter

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Attack i USA blev starten för demokratidagar
NYHETER 2024-10-21 KL. 08:20
Premium

Attack i USA blev starten för demokratidagar

Ermin Skoric tog initiativ till evenemanget

Onsala BK åker ur division 1
SPORT 2024-10-20 KL. 16:00
Premium

Onsala BK åker ur division 1

Förlusten mot IS Halmia blev spiken i kistan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.