ISHOCKEY 2022-03-30 KL. 21:16

Erik Andersson matchvinnare mot Tyringe

Av John Skoglund

Hanhals besegrar Tyringe med 2–1 i kvalet till hockeyettan. Kvällen var juniorernas. 18-årige Erik Strömberg gjorde det så viktiga första målet medan 19-åriga Erik Andersson avgjorde redan i andra perioden.

Erik Andersson, onsdagens segerskytt. Foto: John Skoglund

Gästerna gjorde matchens första mål efter fem minuter. Efter halva perioden gjorde Fotskäls unga lovande stjärna Erik Strömberg 1–1 till Hanhals. Det var hans andra kasse i Hanhals A-lag under säsongen.
– Erik är en finurlig spelare som gjorde ett snyggt mål säger, tränare Thomas Heden

Matchen stod och vägde när Hanhals drog på sig två snabba utvisningar och Tyringe fick spela fem mot tre i 1,5 minut men hemmalaget visade upp vilja, och med lite flyt klarade sig undan med likaläge in i första periodpausen.

Hoppet om ledningen tändes
Andra perioden började med jämnt spel som i första. När Tyringe tvingades till en fasthållningsutvisning av Isac Bexdal märktes det på publiken att hoppet om ledningen tändes. Istället slarvades läget bort och direkt när Tyringe fick fullt manskap så kom den där så onödiga utvisningen att bjuda motståndaren på - för många spelare på isen.

Det märkets på isen att det var två lag som inte ville bjuda på något, istället för att fokusera på raggarhockey framåt. Känslorna behärskades, men strax efter halva matchen blev det tre snabba utvisningar och Hanhals fick chansen att spela fyra mot tre i nästan två minuter.
Återigen var det försvarsspelet och bra spel i boxplay som dominerade matchen och inget mål under de åtta första utvisningarna. Under den nionde utvisningen i matchen, med endast med fyra sekunder kvar fick hemmalagets Erik Andersson pucken och avslutade med mål som följd.
- Vi kämpar med vårt powerplay idag, men enheten med Erik Andersson gör det bra

Sista akten var ett ställningskrig utan skönspel och Hanhals höll hela vägen och tre mycket viktiga poäng in på kvalkontot.
- Känslan har varit väldigt bra sedan vi tog över gruppen för en tid sedan. Det var kul att vinna mot Tyringe i en tajt match.

Som sig bör i ett långt kvalspel så seglar inte laget eller deras coach i väg efter två vinster.
– Det är ju inte färdigt, det är ett steg i taget, ett byte i taget, säger Thomas Heden

Tidig kvalseriefinal
Redan på fredag är det dags igen för nästa kvaldrabbning i Kungsbacka ishall, då kommer Mjölby på besök. Det är en väldigt tidig kvalseriefinal. Hanhals leder med sex poäng medan Mjölby ligger tvåa med fyra poäng efter seger under onsdagen mot Guts från Finspång med 3–1
– Vi fokuserar på oss själva, så får vi se - vi har en aning om hur de här Div2-lagen spelar. Vi har ingen video på de här lagen, avslutar Thomas Heden.

Matchfakta: Kval till Hockeyettan Hanhals Kings – Tyringe 2 – 1 (1–1, 1–0, 0–0)
0–1 (05:06) 1–1 Erik Strömberg (10:51) 2–1 Erik Andersson (38:21)