HANDBOLL 2020-07-17 KL. 08:48

Gustav Bergendahl blir proffs i Norge

För ett år sen hade han tröttnat på handbollen och funderade långt och länge på att lägga av. Men kompisarna i Särökometerna övertalade honom till att fortsätta. Nu väntar proffslivet i Norge.

Gustav Bergendahl blir proffs i Norge
Gustav Bergendahl har spenderat senaste säsongen hos Särokometernas HK. Nu väntar proffslivet i Norge.Gustav Bergendahl har spenderat det senaste året med handboll i division 3 tillsammans med Särökometernas HK. Men nu väntar nya äventyr i IL Runar från Sandefjord i Norge.

Efter att ha spelat i HK Aranäs från barnsben började Gustav Bergendahl tappa motivationen och tröttna på handbollen. Och när kontraktet med HK Aranäs gick ut hade han tankar på att sluta.

– Jag tänkte sluta med handbollen, jag var ganska trött på det. Men några kompisar i Särökometerna övertalade mig att träna med dem, säger Gustav Bergendahl.

Han provade några träningar och tyckte att det trots allt var ganska kul med handboll. Då blev han fast igen.

– Jag fick ju mycket bättre självförtroende med Särökometerna och det gick jättebra, både för mig och laget, säger Bergendahl.

Men något som skulle vara att trappa ned någon nivå och att spela mest för att det är kul skulle i juni månad förvandlas till något helt annat. Plötsligt en söndagkväll ringde telefonen, i andra delen av luren var tränaren för Runar.

– De tog kontakt med mig, det var någon som tipsade dem att det fanns en spelare de borde kolla in. Så jag åkte upp dit i en vecka och provtränade, säger Bergendahl.

Hur var det?


– Det var lite konstigt på grund av corona. Träningarna bestod av att passa, skjuta och kontra. Så det var lite svårt att bevisa vad man går för utan kroppskontrakt. Det är mina styrkor också, försvarsspel, min storlek och mitt skytte, säger Bergendahl.

Vad blir den största skillnaden?


– Vi möter Elverum i första matchen, som är mästare. Där blir det ju lite skillnad jämfört med divison 3. Att få möta spelare som Luc Abalo är en enorm skillnad, säger Bergendahl.

Vardagen som fritidsledare på Toråsskolan och handbollsträning fyra gånger i veckan förvandlas nu till ett proffsliv i Norge. Där han kan lägga full fokus på handbollen.

Hur mycket kan du utvecklas när det bara kommer handla om handboll?


– Jag tror jag kan utvecklas väldigt mycket. Nivån på träningarna kommer vara mycket högre och jag behöver gå in för det till 100 procent. I Särö så kände jag att man ibland kunde klara av en träning utan att ta i fullt ut, säger Gustav Bergendahl. .

SENASTE TV-NYHETERNA

Svalkande dopp i värmeböljan
NYHETER 2022-08-14 KL. 12:00

Svalkande dopp i värmeböljan

Ofredade tjejer på Storgatan
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 09:23

Ofredade tjejer på Storgatan

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Retrocamping med vänner och musik
FAMILJ 2022-08-13 KL. 15:00

Retrocamping med vänner och musik

City slog serieledarna - knappar in
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 11:06

City slog serieledarna - knappar in

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.