FAMILJ 2021-01-29 KL. 17:30

Tjejerna från Kullavik tar över på Talangscenen

Klockan åtta ikväll ska du bänka dig framför TV4. Då bjuder Kullavikstjejerna i Magic Girls upp den sparsmakade Talang-juryn till tiodans.
– Vi har inte sett programmet själva än, så det blir lika spännande för oss som för alla andra, säger Smilla Rinvall, 12, som är en av dansarna.

Tjejerna från Kullavik tar över på Talangscenen

Med Valentina och Gustaf Show bjuder dansarna Smilla Rinvall, Molly Hansson, Olivia Quinn och Martina Tarakanova från Kullavik jurymedlemmarna Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer, Edward af Sillén och David Batra på en dansupplevelse förhoppningsvis ingen av dem ska glömma i första taget.

Kan vinna halv miljon


När Magic Girls äntrar Talangscenen är det tiodansinspirerad show av högsta klass det ska bjudas på.

Hur kvällen slutar vet de fyra Magic Girls visserligen redan sedan länge. Men de kommer inte att avslöja något förrän de gjort sitt i det förinspelade programmet.

För den som går vidare från kvällens kvaltävling väntar veckor av liveframträdanden under våren – och en halv miljon kronor i prispengar till den akt som kammar hem förstaplatsen i den prestigefulla tävlingen.

Måste hållas hemligt


Att tjejerna håller tungan rätt i mun när någon frågar hur det gick för dem vid framträdandet är superviktigt. Men att göra det ända sedan i oktober, då deras Talangresa tog sin början, har inte varit lätt.

– Vi fick skriva på papper om att vi inte får säga något till någon om hur det gick. Jag har aldrig skrivit på något sådant tidigare. Att hålla tyst har varit jättesvårt. Man vill ju berätta för sina kompisar. Men jag har bara berättat för en att vi ens är med – i tisdags, säger Smilla Rinvall.


Tiodansaren Smilla Rinvall, 12, drömmer om att vinna VM – och bli en lika skicklig dansare som hennes tränare Gustaf och Valentina Lundin. FOTO: Privat

”Det är inte som man tror”


Samtliga fyra tjejer i Magic Girls gillar att tävla. Tillsammans siktar de självklart på vinst. Men det är inte tävlingsresultatet som är det mest intressanta. Timmarna med övriga tävlande, TV4s inspelningsteam, kändisjuryn och sidekicken Samir Badran smäller minst lika högt.

– Årets kval var inte som det brukar vara. Allt var väldigt coronasäkert. Alla fick ta tempen innan vi fick komma in. Sedan fick vi egna rutor som vi skulle vara i. Ville man gå på toaletten var man tvungen att säga till innan, för att det inte skulle bli för många som gick dit samtidigt så att det blev trängsel, berättar Smilla.

– Det var väldigt kul att vara där. Alla fick uppträda på Talangscenen. Men det var väldigt annorlunda än det ser ut när man sitter och tittar på TV. Det såg inte alls ut som man tror att det ska göra, fortsätter hon.

Lång väntan på hemligt besked


När alla uppträtt på Talangscenen och årets stränga jury sagt sitt om de olika akterna fick Magic Girls och deras medtävlare åka hem. Väntan på att få gå på scen i Stockholmsmässan byttes mot flera månaders väntan på besked om de ens kommit med i tävlingens första förinspelade program.

Så plötsligt var de klart! TV4 hörde av sig för att berätta att Magic Girls är några av dem som får vara med i kvällens tävlingsomgång.

Hur det slutar är så hemligt att inte ens tjejerna själva fått möjlighet att titta på programmet i förväg.

– Så det blir lika spännande för oss som för alla andra som tittar, skrattar Smilla.

Ett minne för livet


Hur mycket man än försöker pressa henne vägrar Smilla att avslöja något om tävlingsresultatet. Men oavsett om Magic Girls går vidare eller ej, kommer oktoberresan till Stockholm att vara ett minne för livet.

– I vanliga fall brukar vi åka på en massa tävlingar både här i Sverige och utomlands. Det är tävling nästan varje vecka. Men nu är det nästan inget annat än onlinetävlingar. Så att komma iväg var verkligen skönt! säger Smilla Rinvall

Vem av kändisarna var roligast att träffa?
– Bianca Ingrosso. Hon är väldigt fin och bra. Jag följer henne i sociala medier. Hon har väldigt fina bilder där. Och så tittar jag på Wahlgrens värld. Pernilla är också rolig. Det är Benjamin med, och så är han väldigt bra på att sjunga. Att träffa Bianca var nästan lika kul som att dansa. David Batra är också bra. Han är så rolig i Världens sämsta indier och Kvarteret Skatan. Och så var Samir där. Vi träffade honom på hotellet också. Han lät oss ta en selfie med honom. Han var väldigt kul – och väldigt snäll. De var bra allihop. Goa och glada. Bättre än jag trott.

I tidigare säsonger har ju Alexander Bard varit en av jurymedlemmarna. Hur kändes det att få reda på att han inte ska sitta med i år?
– Tur! Det känns som om Bard är en person det är väldigt svårt att imponera på.

Vad ska ni göra med prispengarna om ni vinner?
– Jag tror vi kommer att lägga dem på privatlektioner med utländska tränare. Så då blir det ännu mer dans!

Vilka danser gillar du bäst?
– I latin är det rumba och i standard är det vals. Vals är väldigt svårt. Man ska göra mycket och det tar tid. Så man får fylla ut med rörelserna. När man tävlar i vals tittar domarna mycket på utstrålning. När man gör något svårt som man måste koncentrera sig på kan det hända att man ser lite arg ut i ansiktet. Så man får träna på att inte se arg ut. Jag brukar stå framför spegeln och öva in olika miner för tävlingar medan jag borstar tänderna.

Vad har du för drömmål inom dansen?
– Att vinna VM och bli tränare. Jag vill bli lika bra som mina danstränare – Gustaf och Valentina Lundin.

 

Läs mer om hur det går för Smilla på norrahalland.se eller i Norra Hallands e-tidning på söndag.

Läs e-tidningen här 


Är du prenumerant? Kom igång här.Upptäck geologiska sevärdheter till fots
KULTUR & NÖJE 2022-06-25 KL. 14:00

Upptäck geologiska sevärdheter till fots

Sommarspecial: Dagsutflykter nära Kungsbacka

SENASTE TV-NYHETERNA

Blommor, inredning och fika i Torestorp
KULTUR & NÖJE 2022-06-24 KL. 11:00

Blommor, inredning och fika i Torestorp

Sommarspecial: Dagsutflykter nära Kungsbacka

SVT sänder midsommarkonsert från Äskhult
KULTUR & NÖJE 2022-06-24 KL. 10:00

SVT sänder midsommarkonsert från Äskhult

Förlorade poängen i slutminutrarna
FOTBOLL 2022-06-23 KL. 23:03

Förlorade poängen i slutminutrarna

Lerkil starkare i derbyt
FOTBOLL 2022-06-23 KL. 22:20

Lerkil starkare i derbyt

Persson skrällde - fixade VM-medalj
SPORT 2022-06-23 KL. 19:48

Persson skrällde - fixade VM-medalj

Det gamla gästgiveriet i Åsbro har fått nytt liv
KULTUR & NÖJE 2022-06-23 KL. 18:00

Det gamla gästgiveriet i Åsbro har fått nytt liv

Margurite och Marcus har skapat en ny mötesplats

Döms till fängelse för stor knarkodling
NYHETER 2022-06-23 KL. 16:51

Döms till fängelse för stor knarkodling

Blir ingen covidbonus
NYHETER 2022-06-23 KL. 16:00

Blir ingen covidbonus

Man sexuellt ofredade sjuksköterska
NYHETER 2022-06-23 KL. 15:07

Man sexuellt ofredade sjuksköterska

Avmattat intresse för reko-ringen i Kungsbacka
NYHETER 2022-06-23 KL. 06:40

Avmattat intresse för reko-ringen i Kungsbacka

"Vi vet inte vad det beror på"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Unik plats för konst och skapande

Unik plats för konst och skapande

Ett gammalt pannhus där det på 80- och 90-talet anordnades ravefester har i dag blivit ett rum för samtida konst och skapande verkstäder. Men Röda Sten lockar även till sig skejtare och graffitimålare. – Det finns inte många sådana här platser bevarade i dag, säger Elin Liljeblad, kommunikatör på Röda Sten Konsthall.