–  Vi har samma sekretess mot andra förvaltningar som vi har mot allmänheten, det blir som vi sitter med våra barnavårdsutredningar på café, säger en orolig socialsekreterare.

Aktivitetsbaserad arbetsplats

Redan förra våren markerade socialsekreterarna i Kungsbacka oro inför den nya arbetsmiljön som blir verklighet den sjunde januari. Då ska kommunens tjänstemän flytta in i gemensamma lokaler i stadshuset och arbeta i så kallad aktivitetsbaserad arbetsplats. Gamla kontor är borta såväl som fasta arbetsplatser. Istället får man hugga en plats när man kommer till jobbet, boka in sig i gemensamma mötesrum, och ha sina personliga tillhörigheter i låsbara skåp.

“Vi behöver en sluten miljö för att kunna ge dem vi möter den rätt till integritet och sekretess som de har enligt lag” och trots kritik och invändningar “dundrar förvaltningen kompromisslöst på” skrev socialsekreterarna.

Men efter årsskiftet går ändå flytten.

– Vi ser väldigt stora risker med det här. Fel uppgifter kan komma till fel person, papper som hamnar i fel miljö. Då ska vi alltså sitta med barnavårdsutredningar bredvid någon som arbetar med bygglov, till exempel, säger en socialsekreterare till Norra Halland.

Svårt att hålla sekretessen

Sekretess är ett av bekymren. Medan kommunledningen i ett och ett halvt år hävdar att socialtjänsten ska kunna vara papperslös, fungerar det inte så. Bland annat sjukhusjournaler och polisrapporter kommer på papper.

– Ett annat problem är att vi även utreder personer som arbetar för kommunen. Det är inte hållbart att sitta tillsammans med någon som vi kanske utreder om den ska få ha vårdnaden om sitt barn, säger socialsekreteraren.

Ett annat problem är miljön för klienterna som får dela väntrum med alla som ska besöka någon av kommunens tjänstemän.

– Man menar att det ska ge större tillgänglighet men om man blir slagen hemma tror jag inte man passar på att söka hjälp hos oss, för att man gått till stadshuset när bygglov har öppet hus.

Cheferna förstår

Socialsekreterarna menar att deras chefer förstår problematiken, men att kommunledningen som fattat beslutet inte gör det. Därför har 39 personal inom socialtjänsten nu gått samman och skrivt en Lex Sarah-anmälan om den nya arbetsmiljön, och skickat den till Individ- och familjeomsorgs förvaltningschef Karin Martinsson.

– Det känns helt galet och vi får ingen respons från högsta ledningen, vi är jätteoroliga. Vi som handlägger har ett tjänstemannaansvar och kan bli dömda i domstol för tjänstefel om det läcker sekretessbelagda handlingar. Det läggs ett jättestort ansvar på oss, som inte ens kommer ha en egen arbetsplats.

Lex Sarah reglerar bland annat anställdas skyldighet att rapportera missförhållanden eller risk för missförhållande inom socialtjänsten. Det ingår också för dem som bedriver verksamheten att utreda, dokumentera eller avhjälpa missförhållandena. Om det gäller missförhållande av allvarlig art, ska det snarast anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Tidigare misslyckanden

Enligt socialsekreteraren vi har pratat med, samt fackordförande Inger Grahn, har två kommuner i Västsverige provat att genomföra en så kallad aktivitetsbaserad arbetsplats för socialtjänsten, och båda kommunerna har fått gå tillbaka till hur det var tidigare.

– Jag förstår inte varför man inte kan ta lärdom av andra kommuner där man sett att det inte fungerar? Det finns fortfarande möjlighet för kommunen att ändra detta och ge oss ett låst våningsplan. Vårt arbete är tungt och innebär andra behov.

39 personer har skrivit under Lex Sarah-anmälan

 

Vet du mer? Tipsa oss!

 

Anpassningar ska klara kraven

Anpassningar som låsbara skåp på varje våningsplan, skärmar framför datorerna och stort antal mötesrum ska möta socialsekreterarnas behov, menar Karin Martinsson, förvaltningschef för Individ-och familjeomsorg.

– Jag förstår deras oro. Det blir ett helt annat sätt att arbeta på än vad de gör idag och det kommer nog ta en del tid att komma in i det nya. Inledningsvis kommer det kanske ta längre tid, men tanken är att det ska vara lättare att samarbeta med varandra. Tidigare fick de stänga sin dörr, här får man flytta sig till ett annat rum, det är skillnaden, säger Karin Martinsson.

 

Läs hela intervjun med Karin Martinsson i papperstidningen eller E-NH

Är du prenumerant på papperstidningen har du också tillgång till e-tidningen.

Läs också fackets reaktioner:

– Vi har ställt frågorna som våra oroliga medlemmar har, men jag har inte fått något bra svar, säger Inger Grahn, ordförande för akademikerförbundet SSR Kungsbacka.

 

Tipsa anonymt

Mer läsning:

Personal på IF hotad
Stora besparingar väntar Individ- och familjeomsorg

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.