20 Oktober 2020 09:30 | Stefan Pettersson

Ibland kan jag faktiskt tvivla på mänskligheten. Hur står det till i huvudet på vissa? I förra veckan skrev vi om ett ungdomsgäng som tycker det är kul att trakassera en 25-årig kvinna som har en utvecklingsstörning. Gänget har vid ett flertal tillfällen tagit sig in i kvinnans lägenhet på ett gruppboende. Kvinnan har blivit hånad och bespottad. Det har vandaliserats genom att smeta Nutella på väggar och möbler. Och vid ett annat tillfälle sprutades det hygienprodukter på väggar och golv. Hur är vissa funtade?

Blir förbannad

Under tiden som jag skriver blir jag bara mer och mer förbannad. Tänk dig själv om din dotter skulle behandlas så. Hur hade du reagerat? Jag hade blivit vansinnig.

Jag har själv varit i kontakt med kvinnans mamma för att försöka visa mitt stöd och under samtalet växer min irritation. Dels över familjens utsatta position, dels över kommunens brist på empati. Det har gått en månad sedan första vandaliseringen och enligt mamman så har noll personer från kommunen hört av sig. Det är enligt mig häpnadsväckande. Polisanmälan är gjord och det har hänt på ett kommunalt boende. Hur kan då förvaltningschef, ansvariga politiker och kommunalråd göra: ingenting. För om det i stället är så att informationen når ansvariga först när det står i Norra Halland så har kommunen ett stort internt problem. Då uppvisar nämligen kommunikationen inom kommunen enorma brister.

Ansvariga har vaknat

Om det nu beror på artiklarna i Norra Halland eller ej ska jag låta vara osagt, men nu har i varje fall ansvariga politiker vaknat och reagerat starkt. Det välkomnas och jag utgår ifrån att kvinnan och familjen nu får personliga och stöttande besök av ansvariga politiker och tjänstemän. Om jag hade varit i någon av de rollerna så hade jag sett till att göra det besöket så fort jag fått vetskap om det kvinnan utsatts för. Att jag även tar för givet att föräldrarna läser lusen av de omdömeslösa ungarna som trakasserat kvinnan behöver jag egentligen inte skriva.

Läs fler krönikor här

Tidigare i Norra Halland:

Unga trakasserar boende och vandaliserar

Polisen har anmält till soc