Annons

Rolfö: "Att få fullfölja det gör mig jätteglad"

89 dagar kommer ha passerat sedan den senaste matchen. På fredag kliver Fridolina Rolfö och hennes Wolfsburg återigen ut på plan i jakten på ligatiteln.

– Nu känner man gnistan ännu mer, säger Rolfö.

Fotboll | 26 Maj 2020 20:50

En skadad Fridolina Rolfö fick se sina lagkamrater säkra Wolfsburgs fjärde raka ligaguld. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. För drygt sju veckor sedan reste den IFK Fjäråsfostrade Fridolina Rolfö tillbaka till Tyskland och Wolfsburg efter beskedet att laget återigen fick träna tillsammans. En två veckor lång karantän väntade i hemmet innan hon fick ansluta till truppen. Nu har de tränat tillsammans i drygt fem veckor och väntat på ett klartecken om att få spela matcher igen.

På fredag återupptas ligan och först ut är just Wolfsburg mot FC Köln. Totalt sex omgångar återstår i spelschemat.

Ny karantän

Den senaste veckan har fokus på träningen skiftats mer mot matchförberedelser. Samtidigt har laget tvingats att låsa in sig på ett tomt hotell.

– Det är bara denna veckan innan denna matchen. Vi kommer att vara här i sex dagars karantän sedan får vi flytta hem igen, säger Rolfö.

Innan coronapandemin stoppade Bundesliga var Wolfsburg i toppskick och rusade ifrån i toppen och ledde tabellen, åtta poäng framför Rolfös tidigare klubb Bayern München.

– Det känns helt fantastiskt och är jätteglad att vi får avsluta det vi påbörjade. Att få fullfölja det gör mig jätteglad, säger Rolfö.

Inspiration

Herrarnas ligaspel har pågått i drygt två veckor – nu är det alltså damernas tur.

– För egen del så har jag varit väldigt sugen på att dra igång igen. Man blir inspirerad av att se matcher och det har gjort att gnistan känns ännu mer. Att det nu är så nära gör inte gnistan mindre, säger Rolfö.

Det tyska fotbollförbundet har valt att spela klart ligan och cupen både på herr- och damsidan. Så ser det inte ut överallt i Fotbollseuropa. I England till exempel har damernas Premier League ställts in medan herrarna fortsatt hoppas på en återstart.

– Hur de jobbar med jämställdhet och all säkerhet gör mig glad. Vi spelare tar tempen varje dag, gör blodtest och de tar de på fullaste allvar, säger Rolfö.

Inget skönspel

Det har snart gått drygt 90 dagar sedan Wolfburg och den Fjäråsfostrade anfallaren spelade en match senast. Och hon beskriver de senaste veckorna som en försäsong.

– När jag var hemma så var fick jag jobba på ett lite annat sätt med mer styrka och långdistanslöpning. Nu har man fått anpassa sig mer till de explosiva rörelserna. För min del var det svårt, framförallt i början på hemmaplan, att hålla motivationen uppe. Jag drivs av målen jag sätter upp och ett av dem var att ta hem Bundesliga. Och inte se något datum utsatt för återstarten gjorde mig besviken. Det var tufft och inte ha en målbild, säger Rolfö.

Hur är det med motivationen nu?

– Det är inte så att motivationen försvann helt och hållet men det är nästan mer motivation än tidigare. Man lär känna sig själv och vad man drivs av, säger hon.

Hur är det med formen då?

– Vi har haft turen att kunna träna mer än de andra Bundesligalagen och vi, precis som dem, kommer inte kunna spela på vår högsta nivå. En form måste man jobba upp, säger Rolfö.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Signeshus granskas av IVO

Nyheter Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fördjupar nu granskningen av utvalda boenden i länet. Ett av ...

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

Nyheter 400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan ...

Frågetecken kring middagsunderhållning

Nyheter Hur många personer får egentligen sitta i publiken när en artist spelar på en restaurang? När ...
Annons