NYHETER 2025-11-13 KL. 20:30

Restaurangen på Kungsmässan redo att ta emot gäster

Av Christina Nordwall

Miljön är street-inspirerad men rötterna finns i Luleå. Den 14 november är det dags för hamburgerrestaurangen att öppna dörrarna och ta emot de första gästerna på Kungsmässan.
– Det är den bästa gallerian i Sverige, det blir en perfekt matchning, säger Ricardo Moses som kommit från huvudkontoret i Luleå.

Restaurangen på Kungsmässan redo att ta emot gäster
ÖPPNAR. Malin Hansegård och Ricardo Moses från huvudkontoret i Luleå var på plats inför öppningen på Kungsmässan. Mehedi Protik (i mitten) är restaurangchef i Kungsbacka. Foto: Christina Nordwall

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Bastard Burgers ligger i den nya delen av köpcentrumet, vid entré tre, och har ingång både utifrån och inifrån gallerian. Lokalen är på 162 kvadratmeter och rymmer cirka 40-50 sittplatser inomhus, under sommaren finns även möjlighet att sitta utomhus.

Kedjan har sedan tidigare 65 restauranger i Sverige, två i Oslo och två i Helsingfors. Ricardo Moses berättar att de senaste två åren ägnats åt att fokusera på de befintliga restaurangerna.

– Det har varit tufft i branschen men vi har haft turen att reagera tidigt. Nu är vi starka och var redo att starta expansionsresan igen. Och det var viktigt att det blev just här, i Kungsbacka, säger han.


Kvalitet och smak

Bastard Burgers serverar premiumburgare med fokus på kvalitet och smak. Svenska råvaror används i möjligaste mån och det finns något både för köttätare och för de som föredrar grönt.

– Till exempel är all dressing vegansk liksom bröden, säger Ricardo Moses.

Personalstyrkan är 15 personer inklusive extrapersonal och består dels av redan anställda inom kedjan, men även nyanställda personer från Kungsbacka.

– Personalen är viktig och vi har hittat en bra balans med både nya och gamla. Det är viktigt också med lokal personal som känner till Kungsbacka.

Öppettiderna är 10-22 alla dagar och förhoppningen är att gästerna ska gilla både omgivningen och maten.

– Allt handlar om första intrycket och vi vill ta reda på vad gästerna behöver. Råvarorna är viktiga men vi lägger också mycket tid på rätt ljus, rätt ljud och att personalen mår bra. Det ska vara en premiumkänsla att komma in i restaurangen. Det är mer än bara en burgare.

Interiören är street-inspirerad och det som serveras är premiumburgare.

Läs mer:

Trion har tagit över klassiska butiken på Kungsmässan



Årets julklapp: Vuxenleksaken
NYHETER 2025-11-13 KL. 08:51
Premium

Årets julklapp: Vuxenleksaken

Stort motstånd mot biogas – över 100 samlades
NYHETER 2025-11-13 KL. 07:09
Premium

Stort motstånd mot biogas – över 100 samlades

”Det är en jätteanläggning och vi vill väcka opinion”

Från ångest till matchhjälte
ISHOCKEY 2025-11-12 KL. 22:02
Premium

Från ångest till matchhjälte

600 nya jobb – företag sätter Kungsbacka på kartan
NYHETER 2025-11-12 KL. 20:00
Premium

600 nya jobb – företag sätter Kungsbacka på kartan

Dagab gör satsning i miljardklassen

Dramatisk historia när fattig sjöman blev dansk hjälte
NYHETER 2025-11-12 KL. 17:50
Premium

Dramatisk historia när fattig sjöman blev dansk hjälte

Kungsbackabon Eskild drev handelsstation i Indien

Komikern vill få publiken att skratta – och rösta
KULTUR & NÖJE 2025-11-12 KL. 17:30
Premium

Komikern vill få publiken att skratta – och rösta

"Jag vill först få folk att skratta så att snoret rinner och sedan att de går och röstar"

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Sextrakasserier förstörde Emilias drömuppdrag

Sextrakasserier förstörde Emilias drömuppdrag

Det hade varit en dröm sedan hon var barn. Men utlandstjänstgöringen blev en mardröm med sexuella trakasserier och mobbning i hennes närmaste grupp. Nu delar Emilia Åhfelt med sig av sina erfarenheter, bland annat vid föreläsningar inom Försvaret. – I början grät jag på scenen varje gång jag föreläste. Men min livsuppgift är att sprida kunskapen om sextrakasserier och mobbning vidare, säger hon.