NYHETER 2023-10-25 KL. 09:00

Man misshandlade hustru – döms till fängelse

Av Julia Sandstén Vikberg

En man i Kungsbacka ska ha misshandlat sin hustru genom att bland annat slå henne och ta stryptag på henne. Nu döms han till åtta månaders fängelse.

Man misshandlade hustru – döms till fängelse

TV-klipp och nyheter

Mannen är i 45-årsåldern och var gift och sambo med kvinnan som han ska ha misshandlat. Det var i september som mannen bland annat ska ha knuffat kvinnan så att hon fallit till golvet, slagit henne i ansiktet, dragit henne i håret och tagit ett kraftigt stryptag om hennes hals. Vid ett annat tillfälle, en månad tidigare, ska mannen också ha tagit ett stryptag på henne.

Mannen medger att han har tagit ett grepp bakifrån om kvinnan, men påstår att det inte orsakade henne några skador. Förutom det förnekar han gärningarna och bestrider ansvar för brott.

Tingsrätten menar dock att kvinnan har gett ett uppriktigt intryck och att hennes uppgifter får stöd av bland annat det hennes dotter uppger att mamman berättat för henne om vad som hänt. Kvinnans uppgifter stämmer också väl överens med den bedömning som rättsläkaren gjort av skadornas uppkomst. Tingsrätten dömer därmed mannen för två fall av misshandel. Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregister för trafikbrott och det samlade straffvärdet för samtliga brott blir åtta månaders fängelse. Mannen ska även betala 77 500 kronor till staten.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.