NYHETER 2022-08-05 KL. 15:00

Fullsmockad hantverksmarknad

Av Embla Starke Sundén

När kommunen ställde in den årliga hantverksmarknaden i Badhusparken var det många som blev besvikna. Eva Gustavsson tog på sig att anordna marknaden utan kommunen. På plats är det en massa säljare som tillverkat bland annat honung, knivar, mattor, kläder och smycken.
– Man gör så mycket saker så man kan ju inte ha allt till sig själv, säger Malin Magnusson, som säljer i Badhusparken för första gången.

Fullsmockad hantverksmarknad
Emilia Boström, 11 år, säljer sina egentillverkade smycken på marknaden. Foto: Embla Starke Sundén

Marknadens yngsta säljare Emilia Boström är elva år gammal och säljer smycken. Hon började handarbeta för ett år sedan, och har varit på andra marknader och sålt sina verk.
– Jag såg en del personer på Tiktok som tillverkade sina egna smycken, de förklarade också hur man gjorde. Då ville jag gärna börja också, berättar Emilia.

Populära kaniner
Emilias moster, Malin Magnusson, står vid ståndet bredvid och säljer sina virkade gosedjur. Hon började virka för två år sedan för att sysselsätta sig när hon satt framför tv:n.
– De här kaninerna är väldigt populära, så jag har gjort många sådana. Jag pendlar till jobbet och virkar en hel del på tåget, säger Malin.


Hantverksmarknad i Badhusparken. Foto: Embla Starke Sundén


Titti Jörgner har sysslat med handarbete i hela sitt liv. Hon är kanske den med störst bredd på utbudet. Vid ståndet finns det växter, cementprydnader, mattor, skyddsänglar, luffarslöjd, broderade tändsticksaskar och kläder.
– Jag har gjort otroligt mycket genom åren. Vissa av sakerna är tillverkade av min mamma och mormor till och med, säger hon.

Barbro Näslund är på plats med sina barnbarn, Smilla Sonesson och Lovisa Lindeberger. Lovisa Lindeberger säljer smycken som hon tillverkat och Barbro säljer träd som hon gjort med ståltråd och pärlor.
– Jag tycker träden är väldigt roliga att göra. Jag har handarbetat hela livet, men träden började jag göra för inte så många år sedan. Det är kul att testa sig fram, berättar Barbro.


Smilla Sonesson, Barbro Näslund och Lovisa Lindeberger. Foto: Embla Starke Sundén
SENASTE TV-NYHETERNA

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas
NYHETER 2023-05-30 KL. 07:42
Premium

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.