NYHETER 2023-08-28 KL. 12:45

Företaget visar upp sina nya lokaler

Av Eric Andersson

Flytten från Lindome till Kungsbacka påbörjades i april och pågick fram till högsommaren. Under torsdagen visade grundläggningsföretaget Keller upp sina nya lokaler på Varlaberg.

Företaget visar upp sina nya lokaler
Frederice Bernhardt, projektledare, och Robert Thurner, vd för Keller i Sverige och Norge.

TV-klipp och nyheter

Keller är det största grundläggningsföretaget i världen och bedriver verksamhet i 40 länder. I Sverige har företaget kontor i Stockholm, Göteborg och sedan ett par månader tillbaka även Kungsbacka som är företagets huvudkontor för verksamheten i Sverige. Under torsdagen bjöd de in till öppet hus för att visa upp sina nya lokaler.

Tidigare delade Keller lokaler med Lambertsson i Lindome. Men i och med att företaget har vuxit så fanns ett behov av större utrymme. Nu har de flyttat in i renoverade och anpassade lokaler på Varlabergsvägen.

– Vi har implementerat fler metoder och expanderat numerärt. Här får vi betydligt större plats och närheten till E6 är ett stort plus, säger Bengt Hansson som är företagets Sverigechef.


KC-pelarmaskinen är 25 meter hög.

Robert Thurner, vd för Keller i Sverige och Norge, berättar att de började söka nya lokaler för två år sedan. Kontraktet skrevs på i november 2022 och i april flyttade Keller över kontorsdelen från Lindome till Kungsbacka. Därefter har flytten pågått succesivt under ett par månader innan allt var på plats i juli.

– Här har vi verkstad och kontor på samma ställe vilket är en fördel. Så hade vi det mer eller mindre i Lindome också, men i olika byggnader, säger han.

Bengt Hansson visar runt bland maskinerna på gården där den gigantiska KC-pelarmaskinen drar till sig uppmärksamhet.

– Det är ungefär som en vanlig pålmaskin med skillnaden att den här tillverkar en kalkcementpelare i marken med hjälp av ett roterande borrverktyg och bindemedel. Det blir en förstärkning av leran som ofta används vid infrastrukturprojekt, till exempel Västlänken där vi uför arbete. KC-pelaren var den metod som Keller startade med i Sverige, berättar han.


Keller har ungefär 30 maskiner i sin maskinpark.

På kontoret i Kungsbacka är de 104 anställda och maskinparken består av drygt 30 maskiner.

– Vi behöver rekrytera fler och i och med flytten blir vi mer attraktiva. Det är en betydligt bättre lokal som har gott om utrymme för nya medarbetare, säger Bengt Hansson.

På bottenplan ligger en verkstad med reservdelslagret och en trappa upp finns kontor, lunchmatsal och ett antal konferensrum.

– Jag är nöjd med projektet och jag har fått många positiva kommentarer från mina kollegor, avslutar Frederice Bernhardt som varit projektledare för flytten.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.