NYHETER 2022-06-17 KL. 14:00

Celine ska fira att hon besegrat cancern

Av Ronny Karlsson

Kampen har varit lång och tuff. Men i helgen firar familjen Pavel att yngsta dottern Celine vunnit striden mot leukemin.

Celine ska fira att hon besegrat cancern
Treåriga Celine har i helgen fest för att hon besegrat cancern. Foto. Ronny Karlsson.

Det var vid ungefär sex månaders ålder som det konstaterades att Celine hade en allvarlig sjukdom. Hon fick bland annat hög feber och hade blod i avföringen. Därefter har det blivit cirka 400 nätter på sjukhus för Celine och föräldrarna Tobias och Cecilia. Samtidigt har de haft de två äldre syskonen Valentina och Amadeus att ta hand om.
- Celine har fått ta sitt livs kamp nästan innan livet ens började. Hon har kämpat mer än vad många behöver göra under en livstid, säger Tobias.
Den första tiden tillbringades på Drottning Silvias sjukhus i Göteborg och dessutom har det blivit väldigt många dagar och nätter på sjukhuset i Halmstad.
– Vi bodde nästan fem månader i sträck på sjukhuset som mest, berättar Cecilia.
Celines sjukdom har också påverkat syskonen, som i bland fått vara hemma från skolan då deras lillasyster haft ett dåligt immunförsvar. Men de har hela tiden funnits med som ett stöd. Tobias och Cecilia valde att låta barnen vara väldigt involverade och de har fått lära sig om sjukdomen.
Tillsammans har familjen försökt att hålla humöret uppe så gott det går.
– När hela världen rasar samman så här inser du att du inte kan göra något medicinskt. Då är i stället ett leende det viktigaste och vi har försökt att få Celine att le eller skratta varje dag även om livet har varit vidrigt. Vi har fuldansat och gjort allt möjligt, säger Cecilia.


Pappa Tobias och mamma Cecilia har haft stora nytta av storasyskonen Valentina och Amadeus i jobbet med att ta hand om yngsta dottern Celine. Foto: Ronny Karlsson.


Deras dotter har svarat bra på behandlingarna och efter sommarn ska hon börja på förskola. Men redan i helgen blir det en "friskkalas" hemma hos familjen i Vallda.
70-80 personer är inbjudna. Det blir hoppborgar som organisationen Varberg för liv bidragit med, MG Horse fixar med ponnyridning och det blir även grillning, tårta och femkamp.
– Vi ska fira livet. Därefter ska vi slicka såren och börja att hitta en vardag igen, säger Tobias.
Ett längre reportage om familjen kommer du att kunna läsa i tisdagens tidning.SENASTE TV-NYHETERNA

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas
NYHETER 2023-05-30 KL. 07:42
Premium

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.