NYHETER 2022-05-31 KL. 19:00

Åtalas för stor knarkodling utanför Frillesås

Av Julia Sandstén Vikberg

Två män ska ha odlat och framställt över sju kilo cannabis på en gård utanför Frillesås. I fastigheterna hittade polisen bland annat ett rum med en stor cannabisodling och odlingsutrustning. Nu åtalas männen för grovt narkotikabrott.

Åtalas för stor knarkodling utanför Frillesås
Två män misstänks ha odlat och framställt 7,1 kilo cannabis på gården utanför Frillesås. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

TV-klipp och nyheter

I slutet av mars spanade polisen mot gården utanför Frillesås, sedan slog de till och gick in i fastigheterna. I ett av husen påträffades ett odlingsrum med en stor cannabisodling, lampramper, fläktar, luftfuktare och annan odlingsutrustning. I det andra huset fanns tre odlingstält. I fastigheterna hittades även anteckningsblock med odlingsinstruktioner och plantornas näringsschema samt torkad cannabis och andra narkotikapreparat. Två män, en som är i 40-årsåldern och är skriven på en ort i Södermanlands län och en som är i 60-årsåldern och är skriven på en ort utanför Frillesås, kom sedan att misstänkas för att ha odlat och framställt 7,1 kilo cannabis på gården under perioden januari till mars. Männen åtalas nu för grovt narkotikabrott. Åklagaren yrkar på att brottet ska bedömas som grovt då "det avsett organiserad framställning av en särskilt stor mängd narkotika."

I polisförhör förnekar de båda männen åtalspunkten grovt narkotikabrott. Den yngre mannen menar att han har odlat för eget bruk. Han uppger också att den äldre mannen inte har varit lika involverad i det hela. Männens telefoner togs i beslag av polisen och i den yngre mannens telefon hittades meddelanden som antas handla om försäljning av narkotika, men männen förnekar att syftet skulle ha varit att sälja narkotikan vidare.
Utredningen har även visat att elkostnaderna för fastigheterna har varit väldigt stora under perioden som männen misstänks ha odlat cannabis.

Den yngre mannen åtalas, förutom för åtalspunkten grovt narkotikabrott, även för narkotikabrott då han ska ha innehaft 800 gram cannabisharts, ett kilo cannabis och en hel del andra droger. Den äldre mannen åtalas även för ringa narkotikabrott då han ska ha brukat amfetamin.

Läs mer: Misstänkt knarkodling – två män häktade

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.