Annons

Nu ökas vaccinationstakten

De transportproblem som tvingat regionerna att spara vaccindoser är lösta. Och snart kan även den som har hemtjänst eller hemsjukvård bli vaccinerad i hemmet.

Vård | 12 Januari 2021 21:15

Nu är flera av de transportproblem som varit en flaskhals i regionernas arbete med covid-vaccineringarna lösta. Det betyder att fler kan vaccineras snabbare.

FOTO: Pixabay

De transportproblem som tvingat regionerna att spara hälften av sina vaccindoser för att kunna garantera att de som fått dos 1 av det nya covidvaccinet, ska kunna garanteras ytterligare en dos – i rätt tid – är lösta. Regionerna behöver inte längre vara rädda för att vaccinleveranser ska försenas eller utebli.

Vaccin till hemtjänsten

Det får till följd att vaccinationstakten kan ökas. På torsdag 14 januari inleds vaccineringen av de Kungsbackabor som har hemtjänst. Parallellt börjar man även vaccinera viss vårdpersonal mot Covid-19.

Enligt Region Halland ska även den transportplan för vaccin till de hemtjänsttagare som behöver kunna vaccineras i hemmet vara färdig. Planen ska göra det möjligt att transportera det känsliga vaccinet färdigblandat och hemvaccinationerna kommer att kunna inledas ”inom kort”.

Snart dags för dos 2

Senast den 17 januari, på söndag, ska alla Kungsbackabor som bor i särskilt boende ha fått möjlighet att ta vaccindos nummer ett, och från och med måndag 18 januari kan de som fick sin första dos covidvaccin under vecka 52 få sin andra spruta.

Det uppger Sveriges Radio P4 Halland.

LÄS ÄVEN:

Pfizers vaccin ställer till problem för hemtjänsten

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Muterat virus från Sydafrika i Halland

Vård I Halland finns det nu bekräftade fall av det muterade coronaviruset från Sydafrika, samt Storbritannien. Idag har smittskyddet ...

Medicinskt ansvarig: De vill inte ha vaccinet

Nyheter De exakta skälen till att så stor andel som 26 procent av vårdpersonalen tackat nej till vaccin förblir ...
Annons