NOSTALGI 2024-03-20 KL. 17:00

Rockband och bra butik fick rubriker för 25 år sedan

Av Ronny Karlsson

En hel del var sig likt, annat var ganska annorlunda. Här är nyheterna som fick plats i Norra Halland under mars 1999.

Rockband och bra butik fick rubriker för 25 år sedan
Här är nyheterna som fick rubriker för 25 år sedan.

TV-klipp och nyheter

Utvecklingsfrågor var viktiga för Kungsbacka även för 25 år sedan. I en artikel berättades det om nya industriområdet Kungsparken som skulle byggas i Borgås. Det var då dags för projektering och marknadsföring av området.

– Det här industriområdet är inte till gagn bara för Kungsbacka utan för hela Göteborgsregionen, sade dåvarande kommunalrådet Roger Larsson, som då representerade Moderaterna. Numera är hans partitillhörighet Kungsbackaborna.

Annonser är alltid kul att blicka tillbaka på, inte minst för att priserna ofta känns betydligt mer humana. Bilia lanserade då till exempel sin Renault Clio för 89 900 kronor, vilket är ganska mycket billigare än i dag.

Företaget Kungsbackahydraulik tog hem en miljonorder från ett norskt företag.

Företaget Kungshydraulik hade ett bra år 1999. Det hängde inte minst ihop med oljeindustrin Företaget fick nämligen in en stororder från ett norskt företag som skulle undersöka oljefyndigheter i Kaspiska havet. Nils Olof Hansson och Stig Åkerberg gladdes åt miljonordern som förstås var ett lyft för företaget.

Det var stor fest när Åsa IF fyllde 80 år.

Det var förstås en riktig fest när Åsa IF firade 80 år. Under jubileet tackades bland annat veteranen Christer Larsson av efter 35 år i föreningen. Toastmaster för kvällen var journalisten och Åsabon Jan Hansson, som jobbade på Göteborgs-Posten. Bandet Spotlight spelade under kvällen och det delades ut förtjänstmedaljer och diplom till en hel del eldsjälar i föreningen.

Motorfesten på Tjolöholm fick synas i lokalmedia även för 25 år sedan. På den tiden var det Jan-Ove Karlsson och Ove Thorin som ansvarade för evenemanget och som jobbade med att locka ännu fler till den motorhelg som fortfarande lockar många tusen besökare.

Signalen i Kullavik utsågs till Västsveriges bästa Vivo-butik.

73 butiker fanns samlade under Vivo i Väst och den allra bästa av de butikerna fanns i Kullavik år 1999. Nya Signalen hette butiken som prisades och den hade då drivits av Peter Sundberg sedan 1995. Man konstaterade bland annat att man lyckats behålla sin årsomsättning trots den nya butik som hade öppnats vid Kungsporten.

Hardcore-bandet Sparrow Touching Water bestod av ett gäng 15-åriga killar från Hålabäcksskolan.

Band med unga musiker fanns även på den här tiden. Ett av de banden hette Sparrow Touching Water och bestod av ett gäng 15-åriga grabbar från Hålabäcksskolan. De hade 1999 spelat in sin första cd och Norra Halland uppmärksammade bandet i samband med en spelning på Kingston. Bandet bestod av Joakim Johansson, Petter Isaksson, Rickard Andersson, Tor Hemberg och Daniel Eriksson. Hardcore var musikstilen som gällde för bandet.

SImmaren Joakim Andersson tillhörde de bästa i landet.

Simmaren Joakim Andersson tillhörde de bästa i landet 1999, och det visade han inte minst under SM i kortbana som avgjordes i mars det året. Andersson från Onsala tävlade då för Göteborgs-Sim och tog under mästerskapet hem ett guld, två silver samt en sjätteplats.

Även i fäktning kom lokala framgångar. Där var det Erik Skårbratt som vid de öppna skandinaviska mästerskapen kunde kvalificera sig till ungdoms- VM som skulle avgöras i Budapest senare under året.

– En hel dags tävlande, inte en förlust, bara segrar, det stärker självförtroende, sade kungsbackakillen själv om framgången.Karl Hedin drog stor publik
NYHETER 2024-06-14 KL. 15:00
Premium

Karl Hedin drog stor publik

Jägaren berättade om sin upplevelse av myndighetsutövning

TV-klipp och nyheter

Är Kungsbacka en Ferrari eller en Volvo?
POLITIK 2024-06-14 KL. 09:00
Premium

Är Kungsbacka en Ferrari eller en Volvo?

Fullmäktige fick rejäl fart med bildebatt

Försök till stöld
BLÅLJUS 2024-06-14 KL. 07:43

Försök till stöld

Så får du råd med semestern
NYHETER 2024-06-14 KL. 07:00
Premium

Så får du råd med semestern

Rusning när balplasten samlades in
NYHETER 2024-06-13 KL. 21:15
Premium

Rusning när balplasten samlades in

Kvinna åtalas för tre brott
NYHETER 2024-06-13 KL. 15:00
Premium

Kvinna åtalas för tre brott

L starkt kritiska över kommunförslag
POLITIK 2024-06-13 KL. 07:00
Premium

L starkt kritiska över kommunförslag

"Är inte en fördjupad översiktsplan"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-06-14 KL. 15:00
Karl Hedin drog stor publik
Premium | KRÖNIKOR 2024-06-14 KL. 14:00
Krönika: Möte vid charkdisken
BLÅLJUS 2024-06-14 KL. 07:43
Försök till stöld
Premium | NYHETER 2024-06-14 KL. 07:00
Så får du råd med semestern
Premium | NYHETER 2024-06-13 KL. 21:15
Rusning när balplasten samlades in

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén är känd från en mängd tv-serier, filmer och föreställningar. Sedan några år tillbaka har hon gått in i ett författarskap om sitt älskade Särö och familjerna hon växte upp med. Hon har tagit reda på historiska fakta för att binda samman platsen och människorna över generationer.