NATIVE 2022-04-07 KL. 07:00

Jämför lån med Lånen.se

Allt fler svenskar lånar pengar, både konsumtionslån och bolån ökar. Anledningarna till att vi lånar för konsumtion kan vara flera. Det kan vara ett eftersatt hus som behöver renoveras, en semesterresa vi vill åka på men inte har pengar till eller att vi behöver köpa ny bil.

Jämför lån med Lånen.se
Foto: Unsplash

Innan man lånar pengar är det viktigt att man vet vad det innebär att belåna sig samt att hitta lån med så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Precis som att det finns jämförelsetjänster som jämför priset på produkter eller flygbiljetter så finns det även webbplatser som jämför räntor och lånevillkor.

Webbplatsen Lånen.se är precis en sådan webbtjänst som skapades för att hjälpa privatpersoner att hitta bäst lån till lägst villkor. På Lånen.se finns över 130 långivare med i de olika jämförelserna, allt från små nischbanker till svenska storbanker. Du kan även läsa recensioner från besökarna som betygsatt de olika långivarna.

Viktigt att tänka på när du jämför lån
Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du jämför lån. Det allra viktigaste är såklart att få så låg ränta som möjligt eftersom en högre ränta innebär en högre kostnad och mer att betala tillbaka.

När man jämför lån ska man alltid titta på den effektiva räntan, detta eftersom det kan finnas lån som skyltar med låga räntor utan att nämna att de tar ut startavgift, avi-avgift eller att andra kostnader tillkommer. Den effektiva räntan bakar ihop all ränta och avgifter och visar vad man faktiskt behöver betala.

Du behöver även se till vad månadskostnaden för lånet blir. Det är det belopp du behöver betala in till långivaren varje månad så länge du har din skuld. Se till så att du helt enkelt har råd att betala denna månadskostnad varje månad så att din ekonomi går ihop. Gör helst en budget där du räknar på dina inkomster och utgifter och ser till så att du har råd att betala av på lånet.

Se även till långivarens omdöme. På Lånen.se kan besökare betygsätta banker och långivare så du ser vilka som fått bra och dåligt betyg. Även om låg ränta är viktigt så kan även en hjälpsam och kompetent kundtjänst vara minst lika viktigt.

Titta även till vilken löptid som lånet har. En kort löptid innebär att du behöver betala tillbaka din skuld snabbt och får en hög månadskostnad. En lång löptid innebär istället att du har lång tid på dig att betala tillbaka och behöver inte betala lika mycket varje månad. Dock innebär den långa löptiden också att en större del av det du betalar tillbaka är ränta. Du bör alltid välja så kort löptid som möjligt - förutsatt att du har råd med månadsavgiften.

Är du väldigt mån om din kreditvärdighet hos UC kan det vara värt att titta på lån utan UC. De här långivarna använder istället andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode för att göra sin kreditprövning. Detta innebär i praktiken att UC inte får reda på att det gjorts en kreditupplysning på dig och det syns då inte i deras register.

Få hjälp att välja rätt lån på Lånen.se
Utöver de viktiga faktorerna ovan som man ska tänka på när man jämför lån så är det också viktigt att välja “rätt” lån. Behöver du 20 000 kr snabbt och har tre betalningsanmärkningar kan du inte bara gå till din storbank och säga att du behöver pengar, du kommer med mycket stor sannolikhet få ett nej av banken.

I ett sådant exempel behöver du istället se vilka långivare som kan tänka sig att låna ut just 20 000 kr till personer med betalningsanmärkningar. Här är Lånen.se till hjälp, de kan guida dig till precis rätt lån som är anpassat efter din situation.

Har du betalningsanmärkning ska du exempelvis välja en långivare som ställer lite lägre krav när de beviljar lån (mot en högre ränta). Vill du istället låna lite mer pengar och har inte så bråttom med utbetalning är det bättre att välja en låneförmedlare då de kan skicka vidare din ansökan till ett stort antal olika kreditgivare och banker. Du kan sen välja det låneerbjudandet som passar dig bäst.

I lånejämförelserna på Lånen.se hittar du all information som är viktig att ta hänsyn till när du lånar. Du ser vilken ränta du kan få låna till (även om den sen sätts individuellt efter en kreditprövning), vilken löptid lånet har, vilket kreditupplysningsföretag som används, om betalningsanmärkningar är okej eller inte samt vilket belopp som är möjligt att låna.

Utöver privatlån och snabblån hittar du även företagslån, bolån och kontokrediter på Lånen.se.SENASTE TV-NYHETERNA

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån
KULTUR & NÖJE 2022-07-05 KL. 21:00

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån

Debatt: En budget för ansvar och förnuft
DEBATT 2022-07-05 KL. 17:45

Debatt: En budget för ansvar och förnuft

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:46

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen
NYHETER 2022-07-05 KL. 11:55

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.