Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • KDFF-krisen akut – ber kommunen om jättebelopp

  Kungsbacka DFF:s ekonomi är i kris. I en skrivelse ansöker de om 590 000 i bidrag av kommunen. I skrivelsen av ordföranden Johan Johqvist står det ”…risken för upplösning av föreningen är påtaglig”. Dessutom har Svenska Fotbollförbundet avslagit deras handlingsplan för elitlicens 2020.
  Fotboll | 13 Juni 2019 07:00

  Kungsbacka DFF:s ekonomi är i kris. I en skrivelse ansöker de om 590 000 i bidrag av kommunen. I skrivelsen från ordföranden Johan Johqvist står det ”…risken för upplösning av föreningen är påtaglig”. Dessutom har Svenska Fotbollförbundet avslagit deras handlingsplan för elitlicens 2020.

   

  FOTBOLL. Kungsbacka DFF:s spelare är på semester efter en tung vår på planen. Vid sidan av är läget riktigt allvarligt. I en skrivelse från Kungsbacka DFF:s ordförande Johan Johqvist till Kultur- och fritidsnämnden ansöker KDFF om 590 000 kronor. Det motiveras med merkostnaden för att spela hemmamatcherna i Varberg, vilket föreningen beräknar blir 55 000 i minskade publikintäkter, 300 000 i minskade sponsorintäkter och ökade kostnader för hyra och transport av material till Varberg på 235 000 kronor.

  Johan Johqvist skriver: ”Med denna skrivelse vill styrelsen beskriva ett allvarligt läge som kan innebära att föreningen tvingas läggs ned…”.

  – Det finns en gräns även för oss fattiga. Någonstans landar vi i att den ekonomiska verkligheten kommer ifatt oss, säger Johan Johqvist. 

  Är det här sista utvägen?

  – Nej, men det är en nödvändighet att vi behöver få in mer pengar samtidigt som vi behöver skära i kostnaderna. Det är en möjlighet att ansöka om extra bidrag och det är den möjligheten jag tar.

  Föreningen har tagit ett styrelsebeslut om ett ackordsuppgörelseförslag med samtliga leverantörer. Dessutom ska spelar- och ledarkontrakt diskuteras.

  – På måndag ska vi starta en individuell förhandling med varje spelare, säger Johan Johqvist.

   

  Klubben gick in i 2019 med ett negativt kapital på drygt 430 000 kronor. I brevet till kommunen framgår att klubben har skulder till leverantörer och tidigare anställda på cirka 400 000 kronor.

  – Driften är något plus under 2019 men sedan har vi upptäckt någon mer skuld.

  Har ni fått in 300 000 mindre i sponsorintäkter än i fjol?

  – Ja. Företag har sagt direkt nej för att vi spelar i Varberg och Varbergsföretag ser oss som ett Kungsbackalag, det har jag respekt för.

   

  Kungsbacka DFF har även fått ett avslag på sin handlingsplan för att få elitlicens till 2020.

  – De tror inte att vi hamnar på plus minus noll, säger Johan Johqvist.  

  Tror du det?

  – Det måste jag tro på just nu. 

  Licensnämndens ordförande Richard Johnsson berättar att klubben kan överklaga beslutet till överklagandenämnden.

  – Annars är det att lämna in ett periodiserat bokslut den 31 augusti som visar noll eller positivt eget kapital.

  Det slutgiltiga beslutet om elitlicens 2020 för kommande år tas under senhösten.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Kan åka på landslagsuttagning mitt under slutstriden

  Handboll HK Aranäs Amina Jasarevic har blivit inbjuden till en landslagsuttagning med det bosniska landslaget. Uttagningen äger rum mellan den 15–19 ...

  Debatt: Växande stad behöver fler mötesplatser

  Debatt Kungsbacka kommun växer och det behövs fler bostäder, men en växande stad behöver också fler ...

  Vaccination för alla kan dröja till augusti

  Vård Halvårsmålet ligger fast, men om vaccinprognosen inte ändras kommer alla hallänningarna inte ha fått sin andra ...
  Annons