Annons

Judoklubbarna invigde nya sporthallen

Föreningarna JK Aktiv och Kungsbacka Judo höll under tisdagen en gemensam träning för att inviga den nya sporthallen för kampsporter. Träningen omfattade ett blandat gäng ungdomar födda 2002 eller senare.

Sport | 22 Februari 2021 20:18

Ungdomarna från de båda judoklubbarna fick inviga de nya mattorna.

FOTO: Oliver Marshall

JUDO. Handbollen var först med att inviga sporthallen, men nu har också judoklubbarna känt på sina nya mattor för första gången. Det är sporthall C och D som blir Kungsbacka Judo och JK Aktivs nya hemmaplan.

– Det känns fantastiskt kul. Det skapar helt nya förutsättningar för oss och andra kampsporter, säger Johan Johansson från JK Aktiv.
Vad gör det här för er som förening?
– Som förening kan vi utvecklas ännu mer. Vi kommer bland annat kunna anordna läger och tävlingar här på ett helt annat sätt. Sedan är det ett stort plus för oss att mattorna ligger här hela tiden.
Det måste vara skönt att slippa ta fram dem varje gång?
– Ja, man slipper mycket extrajobb så klart. Annars blir det mycket att bära och släpa och så. Så det är en jättemöjlighet för oss.

Möjliggör samarbete

Sporthall C och D skiljs ut med hjälp av en vägg som går att lyfta upp till taket. Johansson menar att det skapar goda förutsättningar för ett samarbete mellan klubbarna.

– Vi kör ju igång här idag som en liten kick off kan man säga och för att kanske börja samarbeta lite mer. Skiljeväggen kommer ibland vara nere och ibland uppe. Möjligheten finns till att köra gemensamma träningar, som här idag.

För Bengt Andersson, ordförande i Kungsbacka Judo, är detta inte första gången han är med om en invigning.

– Det blir den andra premiären för min del. Den första var 1982 när simhallen invigdes. Jag kom hit 1973, så jag har varit med ett tag, säger han.
Hur roligt känns det här då?
– Jätteskoj verkligen. Det blir hur bra som helst. När mattorna alltid får ligga framme blir det så mycket enklare för oss att anordna tävlingar och läger, säger Andersson.

Coronakonsekvenser

Judon har precis som all övrig sport varit påverkat av den rådande pandemin. Tisdagens träning blev ett första tecken på vilka ungdomar som kör på och vilka som droppat av. Andersson hoppas att tappet inte blir allt för stort.

– Vi har tappat, det har vi gjort. Frågan är bara hur mycket. I våras körde vi utomhus, men det har varit svårt nu under vintern. De vill ju ha den här typen av träning.
Tror du den nya hallen kan hjälpa till?
– Vi hoppas vi kan locka tillbaka ett par stycken nu när vi fått fina möjligheter här, det får tiden utvisa.

En som inte lagt ner med judon är Emelie Terao från JK Aktiv, som njuter av att få träna judo.

– Det bästa med judo är att man får ta ut sig ordentligt och ge allt man har varje träning, säger hon.
Vad tycker du om den nya hallen?
– Det känns jättekul att dra igång här. Det är en ganska stor hall så det kommer bli jättebra.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

En epok kan gå i graven

Sport Det är inte bara Kungsbacka IF som kan bli av med sina klubbstugor ifall det förmodade arenabygget blir av. ...

Tränar på - med siktet mot OS

Sport Gretha Östlind har tränat judo sedan hon var fem och ett halvt år gammal. Nu är hon 17 och en ...

Så här blir nya sporthallen

Handboll – Känn vilken härlig doft! Projektsamordnare Stina Wenander visar stolt runt i den nya Kungsbacka sporthall, där de ...
Annons