JOBB & PENGAR 2021-12-21 KL. 16:47

Så ska köpcentrerna klara restriktionerna

Av Kristian Alm

Stängd ingång och extra entrévärdar – på så sätt ska köpcentrerna klara julhandeln och mellandagsrean trots de nya restriktionerna.

Så ska köpcentrerna klara restriktionerna

Mitt i den värsta köpruschen inför julhelgen kom beskedet som ingen handlare ville ha: maxantal kunder i butiken.
Men Per Wallentin, centrumledare på Hede fashion outlet, är ganska lugn.
– Det är som att gå tillbaka till situationen för ett år sedan – men det är bara att gilla läget. Men vi är glada för att det enbart handlar om att hålla avstånd och ha tio kvadratmeter per person, för mellandagsrean är en viktig period.
– För att ha 100 koll på hur många kunder vi har inne på köpcentret kommer vi för första gången att stänga vår lilla entré. Blir det mycket folk, så får de köa på vår parkering. På så sätt garanterar vi att det går att hålla avstånd.
Hur gör butikerna?
– De ansvarar för sin egen yta, men vi kommer att se till att de har material för att visa för kunderna vad som gäller. Sen får de har sitt eget system. En del använde galgar förra gången. När galgarna i entrén var slut, var butiken full och man fick vänta.
Har ni funderat på vaccinationsbevis?
– Nej, det är inga krav på det, och våra ägare har tagit ställning till att det som åligger oss är att se till vi har rätt antal kunder inne.
Även Kungsmässan skärper entrékontrollen.
– Vi har ett bra räknesystem som hela tiden har koll på hur många som är inne i på Kungsmässan, men vi kommer att ha fler entrévärdar för att informera och se till att det inte blir folksamlingar, berättar centrumledare Daniel Peterson.
– Vi får ha 4 000 inne samtidigt men kommer att sätta stopp vid 3 800. Men vi kommer troligen inte upp i de siffrorna ändå. I dag hade vi 2 200 personer som mest, och detta brukar vara bästa veckan på året.
Vad säger du om läget?
– Det är så klart tråkigt att det kommer i sista julveckan, men det är bara att följa reglerna och hoppas att det inte påverkar handeln.

SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-