Annons

Inställt och uppskjutet i idrotten

Coronasituationen gör att det kommit nya idrottsbesked. I Halland flyttas fotbolls-DM fram. Handbollen väljer att stänga ner tävlingssäsongen från division 1 och nedåt.

Handboll | 24 Februari 2021 18:45

Fotbolls-DM flyttas fram.

FOTO: Arkivfoto

 

SPORT. På grund av rådande coronaläge ställer fotbollen in träningsmatcher för lag lägre än elitettan på damsidan och division 1 på herrsidan till åtminstone 7 mars. I Halland är DM uppskjutet, det flyttas fram till vecka 14. Riktlinjer för efter den 7 mars kommer att väntas innan den 5 mars, det meddelar Hallands FF på sin hemsida.

I dagsläget planeras seriestarterna att ske planenligt.

 

Svenska handbollsförbundet har beslutat att det inte blir något mer spel från division 1 och nedåt. Det innebär att HK Aranäs B-lag på herr- och damsidan, Fjärås HK har gjort sitt för 2020/21. Detsamma gäller Särökometernas seniorer, då damerna huserar i trean medan herrarna lirar i division 2.

– Självklart tråkigt, vi såg en fin utveckling på spelarna som gjorde matcher. Men det var väntat så som läget är, säger Fjärås HK:s herrtränare Niklas Virolainen.

 

På dagens presskonferens sade Folkhälsomyndighetens generaldirektör, Johan Carlson, att det kan bli färre matcher framöver.

– Vi har med stor oro noterat en ökad smittspridning i samband med tävlingsidrott. Tävlingsidrotten har blivit mer omfattande än vad som avsågs när reglerna skrevs, så vi vill därför ta bort skrivningarna om att enstaka matcher kan tillåtas för barn och unga födda 2005 eller senare. Idrott och träning är viktigt men tävling får komma senare.

 

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm: 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...

Victor Karlssons dröm är nära

Fotboll Victor Karlsson har hoppat från att inte vara en stjärnspelare i tvåan till att utmana om en ...

Aranäs har kniven mot strupen

Handboll Svag start på den första halvleken, usel start på den andra. Om Aranäs ska ha någon chans ...
Annons