Annons

Misstänkt gasläcka på Ica Maxi – 12 personer drabbade

Ica Maxi i Hede har utrymts på grund av en misstänkt gasläcka. 12 personer har drabbats och en person har förts till sjukhus med ambulans. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.
Nyheter | 20 September 2019 08:43

Räddningstjänsten uppmanade personalen att utrymma lokalerna i morse på grund av en gaslukt och en misstanke om ett läckage av något ämne, oklart vilket ämne.
– Om det finns minsta misstanke om att det kan vara någon gas utrymmer man, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Fyra ambulanser och sex räddningstjänst fordon skickades till platsen. Polisen har fått rapporter om att tolv personer har drabbats av gasen.
– Tolv personer har andats in eller kommit i kontakt med gas och känt obehag, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
En person har förts till sjukhus med huvudvärk och illamående. Det är oklart vad som har hänt men polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.

Påsarna och containern på bild ska enligt räddningspersonal på plats vara rester av källan till gasläckaget. Foto: Julia Sandstén Vikberg

Sedan 08.30-tiden i morse har man genomsökt lokalerna. Man har nu lokaliserat läckaget till en container för återvunna burkar i ett rum där man lämnar in burkar och PET-flaskor. Man har tagit ett prov i rummet som håller på att analyseras. Enligt larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg misstänker man att det är någon typ av svavelförening. Men ett helt säkert resultat har ännu inte kommit.

Ica Maxi och Systembolaget som ligger i närheten har varit avspärrade under dagen. Avspärrningarna till Systembolaget hävdes vid 13-tiden. Vid 12.40-tiden meddelande polisen att man efter mätningar konstaterat att det är ofarligt att befinna sig i butiken. Ämnet har tagits ut från butiken. Räddningstjänstpersonal på plats uppger att avspärrningarna runt Ica Maxi ska hävas vid 15-tiden. Det är dock oklart om butiken kommer öppnas då eller inte.

Skaffa Norra Hallands app här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Smaken av tilltvålat virus

Krönikor Min ungdoms somrar tillbringade jag på stränderna i Grekland. Ni vet, öluff, bouzoukimusik, ödsliga stränder och mysiga tavernor. ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...
Annons